Klein Tomorrowland op site Santens

DANCE-FESTIVAL UNITED VERENIGT 70 DJ'S EN LIVE-ACTS IN DRIE TENTEN

Ervaren organisator Peter Decordier (links vooraan) laat zich voor de het United Festival omringen door collega's uit het dance-circuit.
Foto Ronny De Coster Ervaren organisator Peter Decordier (links vooraan) laat zich voor de het United Festival omringen door collega's uit het dance-circuit.
Goed nieuws voor liefhebbers van dance-muziek: op en rond de site van de verlaten textielfabriek Santens in Oudenaarde vindt begin april een groot muziekfestival plaats met maar liefst 70 acts van vooral dj's. Initiatiefnemer Peter Decordier, onder meer bekend als organisator van de Bierfeesten, omringt zich met andere ervaren organisatoren.

Twee jaar nadat het bekende festival Feest in het Park ter ziele is gegaan, krijgt Oudenaarde er een nieuw groot festival bij. De site Santens aan de Galgestraat wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 april het decor voor grote nationale en internationale dance-acts. Maar liefst 70 dj's en groepen treden op in drie festivaltenten.

"Met dit nieuwe festival spelen we in op de huidige wensen van een jongere doelgroep: diverse muziekgenres op één locatie. Daarnaast zetten we ook volop in op beleving wat dezer dagen - mede door toedoen van grote festivals als Tomorrowland - een absolute must is geworden", zegt initiatiefnemer Peter Decordier, die in de regio vooral bekend is als de organisator van de Adriaen Brouwer Bierfeesten in Oudenaarde, De Zulzeekse Feesten in Zulzeke en Ronse Opscène en de Bruulconcerten in Ronse.

"Net als bij onze andere activiteiten hebben we een langetermijnvisie: het is de bedoeling dat dit festival verder gaat groeien en meerdere jaren wordt georganiseerd", zegt Decordier

United, heet het nieuwe dance-festival, waarvoor Decordier in zee gaat met enkele organisatoren van andere bekende fuiven.

Regi

"We werken samen met de vzw Day&Night, die al betrokken is bij onder meer United Brielpoort Deinze, No Stress Brielpoort Deinze, C'est Fini Qubus Oudenaarde, Hot&Sweaty Zottegem en Im-pact Qubus in Oudenaarde. We gaan op het United Festival diverse fuifconcepten samenbrengen op één site. Zo is er zowel op vrijdag als op zaterdag een main stage waarop de bekendste dj's zullen aantreden voor een groot publiek. Ik kan al verklappen dat onder anderen Regi, Mark With a K, Wolfpack, Vato Gonzalez feat MC Tjen, MC Chucky, Lil Kleine, en Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig zullen optreden. Daarnaast zijn er ook twee kleinere tenten met op vrijdag de bekende fuiven Off the Wall en Aftershock en op zaterdag de drum&base-sensatie IM-pact en Real Retro House. Zes Britse dj's nemen deze tent in, onder hen de absolute internationale hype van het moment: DJ GUV. In de derde tent laten we het oudere volk aan bod met de komst van het concept 'Real Retro house', dat is de house-muziek uit de jaren 90 met onder anderen DJ Ghost, Yves De Ruyter, Micghael Forzak. We voorzien 70 dj's en live-acts. Per dag kunnen er maximaal 3.000 toeschouwers op het festivalterrein", legt Decordier uit.

Tickets

Tickets zijn nu al te koop via www.unitedfestival.be. Tot eind februari geldt een early bird actie, een vroegboekkorting dus, waarbij bezoekers kaartjes kunnen kopen aan 20 euro per dag. Een combiticket kost dan 35 euro.