Kinderen van Levensblij maken blikvanger van Kiwanis-beeld

Het Kiwanis-beeld kon op veel enthousiasme rekenen.
Ronny De Coster Het Kiwanis-beeld kon op veel enthousiasme rekenen.
Aan KBO Levensblij, een school voor kinderen met een matige of ernstige mentale beperking aan de Galgestraat in Oudenaarde is een opmerkelijk beeldje onthuld, dat door de leerlingen is beschilderd.

Het figuurtje is aan de school geschonken door serviceclub Kiwanis Universus Oudenaarde. "Dit is het typische Kiwanis-figuurtje, dat ook bestaat in de vorm van een kleine pop. Het wordt onder meer in het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde gebruikt om kinderen op een speelse manier te tonen welke ingreep ze moeten ondergaan", zegt Hans 'T Kindt, voorzitter van Kiwanis Universus.


Het beeld dat de serviceclub aan Levensblij heeft geschonken, is een groter exemplaar in kunststof. "Het beeld was helemaal wit en we hebben kinderen van Levensblij en Bernardusdriesprong ontwerpen laten tekenen om er een kleurrijk kunstwerk van te maken. Van elk ontwerp zit er iets in het beeld", zegt leraar Daan Cornelis, die samen met zijn collega Coralie Wastyn de leerlingen voor het project heeft begeleid. Kiwanis voorzag voor het beeld ook een fraaie sokkel en bracht ook verlichting aan. "De schenking vertegenwoordigt een bedrag van rond de 3.000 euro", schat de voorzitter van de serviceclub. "Het beeld is een blikvanger voor iedereen die de school voorbijkomt of binnenstapt en het iets van de kinderen zelf. Apetrots zijn ze erop", zegt Wim Van Nieuwenhuize, directeur van KBO Levensblij.


(DCRB)