Kinderen mogen niet meer op bezoek in rusthuizen in Oudenaarde

JVK
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verbiedt het stadsbestuur het bezoek van kinderen in de stedelijke rusthuizen. Het sociaal restaurant De Pelikaan en het dienstencentrum De Vesting gaan dicht. De stad vraagt dat private woonzorgcentra het voorbeeld volgen.

“Er zijn tot op vandaag in onze stad nog geen besmettingen vastgesteld en paniek is helemaal niet nodig. Maar het is als stadsbestuur onze plicht om de verdere verspreiding van het virus actief tegen te gaan. We doen dat in eerste instantie door maatregelen te nemen waarmee we de risicogroep ouderen en mensen met een al verzwakte weerstand of gezondheid zo goed als mogelijk willen beschermen”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).

Concrete maatregelen

De stad sluit het lokaal dienstencentrum ‘De Vesting’ tot en met 13 april. Dat betekent dat er geen activiteiten worden georganiseerd en dat ook het sociaal restaurant ‘De Pelikaan’ de deuren gesloten houdt. Maaltijden afhalen blijft wel mogelijk en ook sociale kruidenier ‘De Kaba’ blijft geopend (op maandag van 13.30 uur tot 18.30 uur en op donderdag van 9 tot 12 uur).

Geen kinderen in rusthuizen

Binnen de verschillende woonzorgcentra verstrengen de maatregelen. De bezoekuren van 10 uur tot 18 uur moeten strikt gerespecteerd worden en elke bezoeker moet zich registreren. Kinderen onder de 16 jaar mogen voorlopig niet meer op bezoek.  Oudenaarde neemt de maatregelen in de woonzorgcentra die onder het beheer van de stad vallen en adviseert ook private instellingen om dat voorbeeld te volgen.

Ook zitdagen en informatievergaderingen van de stad worden tot nader order geannuleerd. “Binnen de stad en in overleg met de hogere overheden bekijken we permanent welke eventuele bijkomende maatregelen nog nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan”, zegt de burgemeester.