Kids kunnen 10 woensdagen proeven van techniek in Bernardustechnicum Oudenaarde

Tijdens de Techniekacademie kunnen jongeren proeven van techniek tijdens tal van workshops.
Kristof Pieters Tijdens de Techniekacademie kunnen jongeren proeven van techniek tijdens tal van workshops.
Bernardustechnicum Oudenaarde organiseert vanaf januari 2020 gedurende 10 woensdagmiddagen een techniekacademie. Deze keer is het een jubileumeditie, dus doen we iets extra”, zegt coördinator Franklin Neyt. Voor de vijfde keer kunnen jongeren tussen 10 en 12 jaar kennismaken met STEM.

Telkens op woensdagmiddag staat een technische realisatie op het programma en gaat er ruime aandacht naar de wetenschap en wiskunde achter het ontwerp van een gadget of een computerprogramma.

“Speciaal voor de jubileumeditie en maatschappelijke relevantie hebben we dit academiejaar een thema dat de jongeren gedurende drie woensdagen onderdompelt in de wereld van energie en klimaat. We hopen dat de techniekacademie de jongeren kan inspireren om na deze sessies via onder andere citizen science (burgers die wetenschap beoefenen) een steentje bij te dragen aan de oplossing van het klimaatvraagstuk”, legt Neyt uit.

Inschrijven voor de tien woensdagen kost 50 euro. Dankzij een subsidie van de provincie krijgen alle deelnemers onder meer een soldeerbout en hun eigen avatar mee naar huis. Ook een drankje en een koekje tijdens de pauze zijn inbegrepen. Meer informatie staat op de website techniekacademie.eu
.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.