Kan een betere afstelling van de verkeerslichten het verkeer in Leupegem weer vlot trekken?

Wegen en Verkeer experimenteert de komende weken

Om de verkeersstroom op gang te trekken, staan aan het kruispunt met Diependale op piekmomenten agenten. Hier wil Wegen en Verkeer de verkeerslichten opnieuw instellen.
Ronny De Coster Om de verkeersstroom op gang te trekken, staan aan het kruispunt met Diependale op piekmomenten agenten. Hier wil Wegen en Verkeer de verkeerslichten opnieuw instellen.
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen experimenteert in de Leupegemstraat de komende weken met de afstelling van de verkeerslichten. Daarmee hopen verkeersdeskundigen een vlottere verkeersstroom te krijgen vanuit de richting N60. Nu is het dagelijks in de spits aanschuiven tot op de rotonde op de gewestweg.

“Dat het verkeer dagelijkse vast staat in de Leupegemstraat, komt vooral door de verkeerslichten ter hoogte van Diependale”, zegt de Oudenaardse mobiliteitsschepen Lieven Cnudde (CD&V). “Voertuigen die van de N60 komen en aan Diependale links willen afslaan, houden al het achterliggende verkeer op, doordat zij op hun beurt moeten wachten op het tegenliggende verkeer vanop de Edelareberg”, analyseert Cnudde het dagelijkse verkeersinfarct in hartje Leupegem.

Politieagenten

Om het verkeer toch vlot te trekken, regelen agenten soms het verkeer op het kruispunt . “Door er voor te zorgen dat auto’s wel vlot Diependale kunnen inrijden, weten de agenten het verkeer op gang te houden. Met het Agentschap Wegen en Verkeer hebben we nu afgesproken, dat zij gaan proberen hetzelfde effect te bekomen door de verkeerslichten anders af te stellen. Een optie kan zijn, dat de lichten iets langer op rood blijven voor het verkeer vanuit Brakel, terwijl een groene pijl de verkeersstroom richting Diependale laat doorgaan”, vat Cnudde het experiment samen.

“Of dit echt de zaligmakende oplossing zal zijn voor de hele verkeersproblematiek in Leupegem, zal moeten blijken. We moeten er op toezien, dat er niet elders problemen ontstaan. Sowieso zal het enkele weken duren voor Wegen en Verkeer de herafstelling van de verkeerslichten rond heeft. Pas daarna kunnen we het effect evalueren en bijsturen waar nodig”, antwoordde de mobiliteitsschepen in de gemeenteraad op de vraag van oppositieraadslid Dagmar Beernaert (sp.a).

Dagelijkse kost in Leupegem: aanschuiven van aan de rotonde.
Ronny De Coster Dagelijkse kost in Leupegem: aanschuiven van aan de rotonde.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • william dhaeyer

    mochten al die groen stemmers nu eens met de fiets of openbaar vervoer rijden het zou toch al een beetje vlotter verlopen denk ik dan

  • Bjorn Van Houcke

    Ola, hebben ze door dat daar iets moet veranderen?!