Jonge chauffeur zonder rijbewijs rijdt met onverzekerde wagen drie geparkeerde auto’s aan in Eine

De takeldienst moest vier auto’s wegbrengen.
Ronny De Coster De takeldienst moest vier auto’s wegbrengen.
In de Heurnestraat in Eine heeft een jonge chauffeur zondagochtend een ware ravage aangericht. Hij reed drie geparkeerde auto’s aan. De bestuurder had geen rijbewijs en reed met een wagen met een geschrapte nummerplaat en dus ook zonder verzekering.

Bewoners van de Heurnestraat in Eine vertellen hoe ze rond 4.30 uur werden gewekt door een hels lawaai. De bestuurder van een BMW die reed in de richting Zingem, was links van de weg afgeweken en had er drie geparkeerde auto’s geramd. De auto was een paar tientallen meter verder tot stilstand gekomen. De aangerichte ravage is groot. 

“Mijn auto heeft een afgebroken voorwiel”, zucht Julie Christiaens. “De wagen is nog maar drie maand oud. Gelukkig heb ik wel een omnium verzekering, maar ik heb vernomen dat de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt, helemaal niet verzekerd is. Dat man reed zelfs zonder rijbewijs en met een geschrapte nummerplaat. Over de omstandigheden van het ongeval kan ik me niet uitspreken, maar ik denk dat het wel duidelijk is, dat het niet met 50 kilometer per uur is gebeurd. De tweede aangereden auto is vier meter achteruit geduwd. Ik zal wel alles betalen, hoorde ik de chauffeur zeggen, maar ik vrees dat hij nog niet goed beseft hoe zwaar de factuur hier zal oplopen”, bedenkt Julie. 

 Nog twee andere auto’s en die van de aanrijder raakten bij het ongeval zwaar beschadigd. De politie nam de chauffeur, een jongeman uit Gavere, mee.

Ronny De Coster
Ronny De Coster
Ronny De CosterReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.