Jonge bestuurder wil opvallen met Mercedes, maar trekt vooral de aandacht van politieagent: 840 euro boete en 8 dagen rijverbod

Illustratiebeeld - De man trok met zijn roekeloze rijstijl niet alleen de aandacht van zijn vrienden, maar ook van een agent.
Ronny De Coster Illustratiebeeld - De man trok met zijn roekeloze rijstijl niet alleen de aandacht van zijn vrienden, maar ook van een agent.
Een jonge bestuurder uit Oudenaarde die met zijn Mercedes wilde opvallen op het Tacambaroplein is in zijn opzet geslaagd. Alleen trok hij ook de aandacht van een politieagent die aan het einde van de schooldag een oogje in het zeil hield op het drukke plein. Resultaat: de man mocht het bij monde van zijn advocaat komen uitleggen in de politierechtbank.

“Op 16 oktober 2018 reed de bestuurder als een zot rond op het Tacambaroplein”, schetst de procureur. “Hij reed veel te snel en trok hevig op, net op het moment dat de school uit was en het ontzettend druk was op het plein. Bovendien negeerde hij het teken van een agent om te stoppen.” Naast het roekeloos rijgedrag was ook de nummerplaat van de Mercedes niet in orde.

Opvallen 

“Het gaat hier om haantjesgedrag”, zegt de advocaat van de jonge bestuurder in de politierechtbank. “Hij reed met zijn raampjes omlaag, was naar rapmuziek aan het luisteren en wilde opvallen. Hij zegt dat hij de agent in kwestie niet heeft gezien omdat hij te veel naar de bushaltes aan het kijken was, op zoek naar iemand die hij kende. Hij ontkent ook dat hij te snel heeft gereden. Hij zou enkel wat hevig opgetrokken hebben.”

De politierechter legt de man een stevige boete van 840 euro en acht dagen rijverbod op. Omdat hij nog een jonge bestuurder is, moet hij ook zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Labiau Ronny

    8 dagen rijverbod BELACHELIJK en de boeten mogen dubbel zo hoog. Zulke cowboy's rijden er genoeg rond als de school gedaan is. Maar ik denk dat de politie er schrik van heeft van die gasten. Met Mercedes, Bmw, of Audi s'morgens als de school moet beginnen, s'middags als de school rust neemt en s'avonds, het zijn altijd dezelfde die daar rondrijden, raampje open, muziek loeihard en opgefokte auto's, om de aandacht te trekken. Meer controle op die jongens of alles wel in orde is.