Jong dameskoor Amaranthe uit Oudenaarde stunt op internationaal festival in Budapest

Amaranthe
Het Oudenaardse dameskoor Amareanthe heeft twee keer goud behaald op het vermaarde ‘Budapest international choral festival and competition’, waar 36 koren aan deelnamen.

Amaranthe is een jong dameskoor (leeftijd tussen 19 en 35 jaar) dat uitsluitend bestaat uit amateurzangers, onder de deskundige leiding van koordirigent, leerkracht en muzikant, Johannes Dewilde.

Amaranthe nam op het internationale festival deel aan zangwedstrijden in de categorie ‘dameskoren’ en de ‘musica sacra’. Met succes: het Oudenaardse dameskoor behaalde twee keer de eerste plaats. Automatisch was het koor daardoor samen met nog 5 andere uit onder meer Zweden, Nieuw-Zeeland en Indonesië genomineerd om de Grand Prix te zingen in de Béla Bartókzaal van het Müpa, ook gekend als de nationale concertzaal van Hongarije, te Budapest. Amaranthe moest slechts 1 koor, het Partiumi Keresztény Eygetem Vegyeskara uit Roemenië, laten voorgaan in deze finale.

“Dit is het resultaat van het vele harde werken, een duidelijke artistieke visie en het uitzonderlijke engagement van een hechte koorgroep”, verklaart voorzitter Katrijn Dossche het succes.  “Zingen in de tot de nok gevulde nationale concerthal van Hongarije was een unieke ervaring die maar weinig muzikanten en ensembles te beurt valt.  Het daverende applaus op het einde was onvergetelijk”, pikt Johannes De Wilde in.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.