Internationale jury strijkt neer om te oordelen of Oudenaarde prijs van meest groene stad van Europa verdient

Het stadsbestuur liet de juryleden onder meer de vernieuwde Markt zien.
Repro DCRB Het stadsbestuur liet de juryleden onder meer de vernieuwde Markt zien.
Een internationale jury trekt vandaag door Oudenaarde om te oordelen of de stad kans maakt om de internationale wedstrijd Entente Florale Europe te winnen. De experten onderzoeken het effect van de groene omgeving voor de levenskwaliteit in woonwijken en steden.

Oudenaarde is samen met dertien andere Europese steden voor de Europese wedstrijd ‘Entente Florale Europe’ genomineerd, omdat de stad vorig jaar door de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) werd verkozen tot ‘Groen en Bloemengemeente 2019’.

Een internationaal samengestelde jury bezoekt vandaag de stad. Het stadsebestuur gidst hen langs de belangrijkste verwezenlijkingen op gebied van groen en leefmilieu.

Eind september weten we of Oudenaarde de overwinning in de wacht heeft kunnen slepen. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • MARNIC DESMAELE

    Kan alleen maar beamen dat de deelgemeenten stiefmoederlijk worden behandeld. Vroeger lagen wijken er prima bij, maar nu met onderaanneming kan het niet slechter, en maar meer groen en niet onderhouden. Bij ons Ename al 2 jaar bezig met groendossier, nog steeds niet volledig behandeld. Gras zou in voorjaar worden vernieuwd, maar weten niet in welk jaar.Misschien tegen volgende verkiezingen ? In Akkerstraat Eine begonnen in mei, half juli en alles ligt nog stil en onafgewerkt ...

  • Hilde Verplanken

    Kunnen ze eens naar de Korenbloemlaan gaan? Onkruid in de wijk staat zodanig hoog dat alle voortuinen reeds bezaaid zijn met ditzelfde onkruid. Onkruid groeit door de zitbanken en als je van je oprit rijdt, zie je niet meer of er een auto afkomt, laat staan een kind met een fiets, omdat de struiken al een jaar niet meer gesnoeid zijn. Proficiat Oudenaarde Groene stad.