IJs van schaatspiste dooit deels: “Probleem dat bijna elk jaar terugkomt”

Vrijdag stonden er enkele waterplassen op het ijs.
Lieke D'hondt Vrijdag stonden er enkele waterplassen op het ijs.
De schaatspiste in Oudenaarde kreeg vrijdag te kampen met waterplassen ter hoogte van de fontein. De zone werd daarom afgebakend met kegels, maar ondertussen is alles opnieuw in orde.

“Af en toe ontdooit de ijspiste een beetje en staat er water op het ijs. Dat probleem hebben we bijna elk jaar”, zegt schepen Peter Simoens (Open Vld). “Vorig jaar hebben we de ijspiste zelfs een halve dag moeten sluiten om het ijs weer te bevriezen, maar dat hebben we tot nu toe nog niet moeten doen. Ondertussen is de ijspiste weer helemaal in orde en is er opnieuw veel volk aanwezig.”

De dooi is volgens schepen Simoens niet te wijten aan een technisch defect. “De installaties krijgen het hard te verduren en gaan daardoor soms in overdrive, maar een defect is er niet. De buitentemperatuur is ons natuurlijk ook niet goed gezind.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.