Hotel-restaurant De Rantere wijkt voor nieuwbouwproject met 17 appartementen

Jan Zonder Vreeslaan jaar afgesloten voor afbraak en optrekken nieuwbouw

Zo zal het nieuwe appartementsgebouw eruit zien.
Repro DCRB van beeld Wyckaert Zo zal het nieuwe appartementsgebouw eruit zien.
Het vroegere hotel-restaurant De Rantere en het naastliggende pand van de familie Dierick op de Jan Zonder Vreeslaan maakt plaats voor een luxenieuwbouwproject van 17 appartementen.

Het volledige terrein van 1.115 vierkante meter wordt onderkelderd en voorzien van 29 parkeerplaatsen die via een autolift op de Jan Zonder Vreeslaan bereikbaar zullen zijn.

“De kant van de Kasteelstraat omvat 8 appartementen en aan de kant van de Jan zonder Vreeslaan zijn er 9 units. De groene binnenruimte tussen de twee gebouwen wordt verdeeld over 4 private tuintjes die zullen toebehoren aan de 4 appartementen op de gelijkvloerse verdieping ”, verduidelijkt Johan Franceus, gedelegeerd bestuurder van de Gentse bouwonderneming Wyckaert.

“Alle appartementen worden afgewerkt met kwaliteitsmaterialen en voldoen aan de meest recente EPB-eisen (EnergiePrestatie en Binnenklimaat) en zullen voorzien zijn van de laatste nieuwe technieken op vlak van warmte- en energievoorziening zoals warmtepomp, vloerverwarming, ventilatiesysteem D”, legt Franceus uit.

Het project kreeg de naam Residentie “Heren van Pamele” omdat het gelegen is op de site waar zich in de 13de eeuw het kasteel van de heren van Pamele bevond.

Dit bovenaanzicht toont hoe het gebouw ook zal uitgeven op de achterliggende Kasteelstraat.
Repro DCRB van beeld Wyckaert Dit bovenaanzicht toont hoe het gebouw ook zal uitgeven op de achterliggende Kasteelstraat.

Archeologisch onderzoek

De afbraak van het hotel-restaurant start in de loop van deze maand. Daarna zal er gedurende ongeveer een maand een uitgebreid archeologisch onderzoek gebeuren, omdat het gebouw zich bevindt op de locatie van het vroegere kasteel van Pamele. De effectieve bouwwerken zullen dan begin 2019 starten.

Het project wordt ontwikkeld door NV Seminpark uit Gent.

Een jaar lang wegomlegging

Om de doorstroming in de drukke Margaretha van Parmastraat te garanderen, zal de aannemer de werfinrichting voorzien in de Jan Zonder Vreeslaan.  Die zal daardoor voor de duurtijd van de werken volledig afgesloten zijn. Het plaatselijk verkeer voor de Jan Zonder Vreeslaan en Achterburg moet omrijden via de Kasteelstraat, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer toegelaten wordt voor plaatselijk verkeer. Ander verkeer is niet toegelaten.

Aan de even kant van de huisnummers in de Kasteelstraat geldt een parkeerverbod gedurende de hele periode om verkeer in de twee richtingen mogelijk te maken. Parkeeralternatieven zijn de parkeerplaatsen langs de Margaretha van Parmastraat en de Ham.

De Jan Zonder Vreeslaan zal nog tot eind december 2019 afgesloten zijn.

Het vermaarde hotel-restaurant De Rantere, dat al enkele jaren leeg staat, gaat tegen de vlakte.
Ronny De Coster Het vermaarde hotel-restaurant De Rantere, dat al enkele jaren leeg staat, gaat tegen de vlakte.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.