Exclusief voor abonnees

Hoe een parkeerboete van 20 euro een schuld van 652 euro wordt: “Dit is grof misbruik op de kap van sociaal zwakkeren”

Gerechtsdeurwaarder en stad Oudenaarde moeten voor de rechter verschijnen

Reporters
Een Oudenaardse gerechtsdeurwaarder moet voor de rechter verschijnen, omdat hij buitensporige kosten zou hebben aangerekend aan een vrouw die een achterstallige schuld had bij de stad. Zo werd een onbetaalde parkeerboete van 20 euro er uiteindelijk een van 652 euro. “Dit is grof misbruik op de kap van sociaal zwakkeren, die meestal niet durven reageren. Ik vrees dat dit systematich gebeurt en dat er nog honderden slachtoffers zijn”, zegt de Materse advocaat Hugo Vyls. Op vraag van een cliënte brengt hij de deurwaarder voor de rechter. Ook de stad wordt gedagvaard.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu178 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dino Jolijt

  Als je hier sommige reacties leest is het precies de schuld van de deurwaarder ? Wie heeft de overtreding begaan, juist! Als die persoon de boete had betaald stond dit artikel nu niet hier op HLN !! Conclusie: betaal gewoon de boete, doe je dat niet dan zijn de gevolgen nadien daar de oorzaak van.

 • Hubert Van de Plas

  In aarschot net hetzelfde voor gehad. Boete van 25euro werd na 1jaar 550euro door herinnering en deurwaarders kosten. Boete nooit Achter ruitenwisser gevonden en gekregen op de demervallei parking... die gratis is... na jaar nog steeds geen uitleg gekregen en maar betaald om.rechtzaak te vermijden...

 • tony Lefever

  Dat is ook zo mijn zoon heeft dat ook al gehad die deurwaarders leven op de lap van mensen die het al niet breed hebben en schande vind ik dat

 • marijke boulet

  Blijkbaar heeft mevrouw geen 20 eur om de boete te betalen maar ze heeft wel geld om een advocaat te betalen !

 • Geert Landsman

  Je hebt geen geld maar kan wel met een auto rijden? Leg me dat eens uit.