Hacker licht Facebook-vrienden van Carine Portois op

Oudenaardse schepen dient klacht in bij politie na berichtje die slachtoffers 20 euro kosten

Carine Portois.
Ronny De Coster Carine Portois.
De Oudenaardse schepen Carine Portois (Open Vld) lijkt het slachtoffer te zijn van een hacker. Die heeft zich toegang verschaft tot het Facebook-account van de politica om van daaruit bedrieglijke Messenger-berichten te sturen.

“Mensen die met mij bevriend zijn op Facebook, ontvangen van op mijn gehackte account een uitnodiging om een spel te spelen. Hoe het precies in zijn werk gaat, weet ik zelf niet. Maar ze vragen om je telefoonnummer door te sturen.  Als je op de uitnodiging in gaat, riskeer je om voor 20 euro opgelicht te worden. Ik ben al door kennissen gebeld, die het slachtoffer zijn geworden”, vertelt Portois.

Klacht bij politie

“Ik dien een klacht in bij de politie en raad iedereen alvast aan om niet te antwoorden op Facebook-vriendschapsverzoeken of Messenger-berichten die zogezegd door mijn verstuurd zijn”, waarschuwt Portois.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.