Haalt minister Centrum Ronde van Vlaanderen weg uit Oudenaarde?

Het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, dat volgens de minister niet meer voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van de (wieler)toerist.
Ronny De Coster Het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, dat volgens de minister niet meer voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van de (wieler)toerist.
Speelt Oudenaarde zijn Centrum Ronde van Vlaanderen kwijt aan een andere plaats in de Vlaamse Ardennen? Op een parlementaire vraag aan partijgenoot en Maarkedals burgemeester Joris Nachtergaele heeft Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) alvast geantwoord dat ze het huidige centrum in Oudenaarde niet meer geschikt vindt en dat er een nieuwe wielertempel moet komen. “Het is te vroeg om daaruit te besluiten dat het CRVV uit Oudenaarde verhuist”, gelooft de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). Maar is dit niet de start van een politiek getouwtrek?

Het lijkt er niet op dat de minister nog plannen heeft met het bestaande Centrum Ronde van Vlaanderen aan de Markt in Oudenaarde. “Dat gebouw vindt ze niet meer geschikt. Dus een verbouwing zal het niet worden. Het plan is dat het bestaande Centrum verdwijnt en dat in de plaats daarvan een zogenaamd state of the art Centrum De Ronde komt ergens in de Vlaamse Ardennen. Dat kan in Oudenaarde zijn, maar dat lijkt op dit moment nog niet uitgemaakt”, weet Maarkedals burgemeester Joris Nachtergaele.

In welke stad of gemeente dat komt, is niet de belangrijkste vraag. Maar ik wil graag een woordje meepraten als begonnen wordt met de uitwerking van dit plan

Joris Nachtergaele (N-VA), burgemeester van Maarkedal

De Maarkedalse burgemeester steekt niet weg dat hij wel geïnteresseerd is om het Centrum Ronde van Vlaanderen in zijn gemeente te laten bouwen. “Als het aan ons wordt gevraagd, zeg ik wel ja.  Ik zal niet ontkennen dat ik graag een woordje meepraat als er wordt begonnen met de uitwerking van dit plan. Maar op dit moment is dat niet aan de orde. Ik geloof dat zo’n belevingscentrum voor de hele regio op toeristisch en economisch vlak veel kan teweeg brengen. In welke stad of gemeente dat komt, is niet de belangrijkste vraag”, zegt Nachtergaele.

Ik ben er uiteraard voorstander van om het Centrum in Oudenaarde te houden, omwille van de centrale ligging in de regio. Oudenaarde is duidelijk de wielerstad in de Vlaamse Ardennen.

Marnic De Meulemeester (Open Vld), burgemeester van Oudenaarde

Nog te vroeg

De Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld) wil zich nog niet te fors uitlaten over de toekomst van het Centrum Ronde in zijn stad. “Het is op dit moment nog veel te vroeg om hierover al veel te zeggen, omdat we gewoon nog niet veel weten. Uit wat de minister heeft gezegd, onthou ik vooral dat zij wil investeren in de promotie van de wielersport in de Vlaamse Ardennen en al wat daar komt bij kijken. En dat de Vlaamse Regering met centen over de brug komt om het Centrum Ronde van Vlaanderen te vernieuwen of te herbouwen, kunnen we alleen maar toejuichen. Ik ben er uiteraard voorstander van om het Centrum in Oudenaarde te houden, omwille van de centrale ligging in de regio. Oudenaarde is duidelijk de wielerstad in de Vlaamse Ardennen”, verdedigt De Meulemeester zijn stad in de discussie die er zit aan te komen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marnik Van Moorleghem

    Maarkedal is kandidaat!zonder dat mensensen de dupe worden door inkomsten van belastinggeld zoals in Oudenaarde.

  • José Coolsaet

    Ronse is kandidaat!!!!! Met een zeer belangrijke wielergeschiedenis!!!!