Gratis shuttlebus in centrum Oudenaarde breidt uren en traject uit

Busje pendelt voortaan ook onder middag door en rijdt eveneens naar overkant van de Markt

De gratis pendelbus tussen de Meerspoort en de Markt in Oudenaarde doet voortaan extra haltes aan en gaat ook meer uren per dag rijden. “De shuttle is na vier maanden een nog groter succes geworden dan we hadden verwacht”, motiveert OCMW-voorzitter Stefaan Vercamer (CD&V) de uitbreiding.

De organisatie van de gratis pendeldienst in het centrum van Oudenaarde is een samenwerking tussen het Sociaal Huis en de dienst Mobiliteit van de stad Oudenaarde. Deze maand is de kaap van vierhonderd gebruikers van de gratis shuttlebus overschreden. Dat is een verdubbeling op vier maanden tijd, zo blijkt uit de eerste evaluatie.

Mobiliteitsschepen Lieven Cnudde en OCMW-voorzitter Stefaan vercamer aan Tacambaro, één van de vier haltes.
Ronny De Coster Mobiliteitsschepen Lieven Cnudde en OCMW-voorzitter Stefaan vercamer aan Tacambaro, één van de vier haltes.

“We wisten dat er heel veel mensen vragende partij waren voor een gratis shuttlebus tussen de Meerspoort en het stadscentrum, maar dat het zo’n vlucht zou nemen, hadden we niet direct verwacht. Meer dan vierhonderd gebruikers in augustus, toch een vakantiemaand, dat bewijst dat het busje voor veel (vooral minder mobiele) mensen een meerwaarde biedt om het stadscentrum te bereiken”, analyseert OCMW-voorzitter Stefaan Vercamer (CD&V) de grote respons.

Uit de eerste evaluatie bleek ook dat er bij heel wat gebruikers en ook bij bezoekers van het Sociaal Huis en het Lokaal Dienstencentrum De Vesting behoefte was om ook over de middag gebruik te kunnen maken van de shuttlebus.

Voortaan de hele dag

“Op vraag van gebruikers en bezoekers van het Sociaal huis en Oudenaarde Winkelstad breiden we het aantal uren uit: vanaf 1 september legt de bus doorlopend van 9 tot 17 uur om het kwartier het traject tussen de Meerspoort en het stadscentrum af, dus ook over de middag. En in de namiddag rijden we ook een uur langer”, vult mobiliteitsschepen Lieven Cnudde (CD&V) aan.

De shuttle rijdt voortaan bovendien ook op een groter traject. “We kunnen de route uitbreiden, omdat je nu via de Burgschelde en de Broodstraat ook vlot de andere kant van de Markt kan bereiken”, zegt Cnudde.

Vier haltes

Er zullen voortaan vier haltes zijn: het Sociaal Huis, het Centrum Ronde van Vlaanderen, Tacambaro (kant Bernardusscholen) en het Algemeen Ziekenhuis.

Op donderdagvoormiddag (marktdag) rijdt de pendelbus enkel het traject tot aan het ziekenhuis en wordt Tacambaro niet bediend.  
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.