Gilles Simoens brengt eerste single uit

Gilles Simoens stelt zijn eerste single voor.
Foto Ronny De Coster Gilles Simoens stelt zijn eerste single voor.
De Oudenaardse ambiancezanger Gilles Simoens (14) heeft zijn eerste single uit. 'Het meisje van de markt', heet de meezinger, die vanaf vandaag in de winkel ligt.

Gilles Simoens vertolkt tijdens optredens vooral bekende covers en kiest daarbij steevast voor ambiancemuziek. Maar voortaan kan hij het publiek ook verrassen met een eigen nummer. "Het is een Nederlandstalig ambianceplaat. De tekst en muziek zijn geschreven door Andy Sergeant", vertelt Gilles zichtbaar trots. Hij zingt het nummer volgend zondag in primeur op het jubileumfeest Jozef Browaeys, die 50 jaar burgemeester is in Horebeke. Browaeys is overigens een oom van Gilles.


Gilles Simoens, zoon van de Oudenaardse schepen Peter Simoens en provincieraadslid Vera De Merlier, stond voor het eerst op het podium in april 2004, toen hij in de stedelijke cultuurzaal De Woeker de hoofdrol vertolkte in de musical Greased Lightning. Maar de Volkegemse tiener werkte zich pas echt in de kijker, toen hij in oktober van dat jaar de nokvolle feesttent in Etikhove op haar kop zette. "Sindsdien ben ik al op ruim 50 plaatsen gevraagd. Eén van de hoogtepunten was mijn optreden op de Adriaen Brouwerbierfeesten. Ook op de Feeste 't Ename heb ik gezongen en ik ben ook geboekt voor de komende kermissen in Nederename, Eine, Volkegem en Bevere", vertelt Gilles.


Zijn single is voor 5 euro te koop in onder meer het Hof te Pamele, café 't Parkske en de zakenkantoren Browaeys in Oudenaarde en Horebeke. Meer info: www.gillessimoens.be. (DCRB)Video