Gesjoemel in kantine brengt voetbalclub Sparta Bevere plots op rand van bankroet

Er is sprake van een financiële put van 13.000 euro

Er is een grote financiële put gemaakt bij de uitbating van de kantine, zo is deze week ontdekt.
Ronny De Coster Er is een grote financiële put gemaakt bij de uitbating van de kantine, zo is deze week ontdekt.
Voetbalclub Sparta Bevere zit plots in slechte financiële papieren na de ontdekking van een schuldenberg van bijna 13.000 euro. Die zou zijn opgebouwd door de uitbaters van de kantine. “Het ziet ernaar uit dat we met de club gaan stoppen”, zegt voorzitter Ivan Van Hoecke. Al hebben sommigen nog hoop: tijdens een ultieme crisisvergadering maandagavond zou het bestuur de knoop doorhakken.

Zelf wil de voorzitter niet verduidelijken wat er precies is gebeurd, maar anderen in het bestuur van de voetbalclub vertellen ons dat er een grote financiële put is gemaakt bij de uitbating van de kantine. De uitbaatster, van wie de partner ook hulptrainer is, zou bij de maandelijkse afrekening van de dranken systematisch te weinig hebben betaald en daardoor een schuld van maar liefst 13.000 euro hebben opgebouwd.

“Beter meteen stoppen”

“We zullen onze financiële afspraken niet kunnen nakomen. In het bestuur ziet de ene het zo en de andere het anders. Probleem is ook dat we met heel weinig mensen in het bestuur zitten. Elk jaar haken sponsors af. We werken al tien jaar met hetzelfde budget en we konden break-even draaien. Maar er mocht geen tegenslag opduiken. En die is er nu plots wel”, bedenkt de voorzitter. Hij ziet de zaken somber in. “Het is beter dat we er nu de stekker uittrekken en niet in november, wanneer we onze spelers niet meer kunnen betalen”, vindt Van Hoecke.

Trainer Krist Furniere is er het hart van in. “Er zijn veel traantjes gevloeid toen het slechte nieuws werd meegedeeld. Wat er gebeurde, is voor Bevere een financiële zware klap. We proberen te redden wat er te redden valt. Maar het zal kort dag zijn om dat nog recht te trekken. Spelers van het eerste elftal zullen wellicht elders onderdak vinden. Voor spelers van onze B-ploeg uit vierde provinciale wordt dat een pak moeilijker. We hopen dat er nog een oplossing komt. We zijn zelfs bereid om de eerste weken of maanden gratis te spelen en te trainen. Iedereen is boos op onze hulptrainer en zijn partner. Zij pakken de hobby af van zestig tot zeventig mensen”, bedenkt de trainer.

Nog niet begraven

Ook Jurgen Vilyn, secretaris van de voetbalclub, reageert beduusd, maar wil Sparta Bevere nog niet begraven. We zijn nog niet failliet: alle spelers hebben dit weekend ook nog hun geld gekregen en maandagavond vergaderen we om te zien of de club nog een toekomst heeft en hoe we uit dit debacle kunnen geraken”, zegt Vilyn.

Volgens de clubsecretaris heeft Sparta Bevere tegen de kantine-uitbaatster nog geen klacht ingediend, maar zal dit vermoedelijk nog deze week gebeuren.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willem Coopman

  De Belgische ziekte, betaald worden voor een hobby... Voetbal, een rond zwart geld draaiende machine die alle verbeelding tart.

 • Père Nod

  Ik ben nooit betaald geweest om mijn hobby uit te oefenen. Integendeel mijn hobby's kostten mij veel geld. Stop met amateurs te betalen, laat ze zelf betalen om te voetballen. Laat ze bijdragen voor het gebruik van de infrastructuur. Controleer de boekhouding en de facturen goed. Vertrouw niemand wanneer er sprake is van geld. Nu nog maar vaststellen dat er 13.000 euro schuld is? Wie houdt zich daar bezig met de boekhouding?

 • Theo Van Hoof

  Spelers betalen? Wie wordt er betaald voor het uitoefenen van een hobby? Dat ze in heel de amateurliga dat betalen gewoon verbieden.

 • patrick morel

  Aan die deur te zien ging het al een tijdje slecht. We hebben te veel politici, ambtenaren en voetbalploegen in dit landje. Minder, minder, minder is de enige oplossing om te overleven.

 • Rikske Goossens

  Ik zou het zelf niet beter kunnen zeggen Koen.Maar als er zelfs voor de deur van de kantine al geen potje verf meer kon gekocht worden,dan is er inderdaad geen geld meer voor de spelers te betalen om hun hobby uit te voeren.