Geen applaus van Fietsersbond voor fietspad in vernieuwde Adriaen Brouwerstraat

Hij het opdraaien van op de Eindrieskaai naar de Adriaen Brouwerstraat moeten fietsers een drempel overwinnen.
Ronny De Coster Hij het opdraaien van op de Eindrieskaai naar de Adriaen Brouwerstraat moeten fietsers een drempel overwinnen.
De vernieuwing van de Adriaen Bouwerstraat in Oudenaarde is klaar. De straat kreeg niet alleen een nieuwe riolering en wegdek, maar ook een fietspad. Al valt dat laatste niet in de smaak bij de Fietsersbond Oudenaarde.

Aan de Eindrieskaai sluit het fietspad van de vernieuwde Adriaen Brouwerstraat aan op de zogenaamde fietssnelweg. Al ben je bij het afslaan best wel op je hoede, want je moet een drempel nemen.

En dat zint de Fietsersbond niet. In het verleden wond de vereniging zich al vaker op over borduren en andere obstakels die je op tal van plaatsen moet overwinnen als je je met de fiets verplaatst.

De Fietserbond merkt ook op dat de auto in de Andriaen Brouwerstraat over een comfortabel wegdek in asfalt rijdt, terwijl het fietspad is aangelegd in klinkers. “En dat is minder comfortabel”, vindt de fietsersvereniging.

Auto’s rijden op asfalt, maar het fietspad is in klinker aangelegd. “En dat is minder comfortabel”, betreurt de Fietsersbond Oudenaarde.
Ronny De Coster Auto’s rijden op asfalt, maar het fietspad is in klinker aangelegd. “En dat is minder comfortabel”, betreurt de Fietsersbond Oudenaarde.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Labiau Ronny

    Is niet alleen daar een pijnpunt. Op het einde van het jaagpad als je de openbare weg moet kruisen om terug op het fietspad op te rijden ook een ferme put in dat wegdek waar het fietspad aan de openbare weg grenst, eveneens aan de weg die uitkomt van het containerpark , opletten van de oneffenheden.