Gedetineerde riskeert 10 maanden extra cel voor aanval op cipiers: ook de rechter moet hem meermaals tot de orde roepen

De beklaagde viel twee penitentiair beambten aan in de gevangenis van Oudenaarde.
Ronny De Coster De beklaagde viel twee penitentiair beambten aan in de gevangenis van Oudenaarde.
Een 46-jarige gedetineerde riskeert tien maanden extra cel voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan twee cipiers. De feiten deden zich voor in de gevangenis van Oudenaarde.

R.D. verblijft momenteel in de gevangenis van Brugge, maar zat in de zomer van 2017 nog in de gevangenis in Oudenaarde. Daar sloeg hij met een vuistslag in het gezicht één cipier buiten westen. De man was zeven dagen werkongeschikt en ondervond nog maandenlang last van de slag. De beklaagde probeerde ook een andere cipier te slaan, maar die kon de slagen afweren. Het Openbaar Ministerie vordert een extra celstraf van tien maanden.

Ook de passage van R.D. in de correctionele rechtbank in Oudenaarde verliep niet zonder slag of stoot. De rechter moest de man meerdere keren tot de orde roepen en een uitleg over de feiten kwam er niet. “Ik heb geen verklaring kunnen afleggen bij de politie, dus er moet een uitstel komen”, deelde de man mee. De procureur verduidelijkte dat de man altijd heeft geweigerd in te gaan op de uitnodiging tot verhoor. “Hij verhuist ook van de ene gevangenis naar de andere wegens slecht gedrag en zijn strafregister telt acht pagina’s”, klonk het.

De rechtbank zal op 24 oktober het vonnis uitspreken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.