Fietser in levensgevaar na botsing met truck

Bij de steile afdaling van de Boskant knalde de fietser frontaal op een vrachtwagen.
Foto DCRB Bij de steile afdaling van de Boskant knalde de fietser frontaal op een vrachtwagen.
Bij een ongeval in de Oudenaardse deelgemeente Mater is gisteren een fietser levensgevaarlijk gewond geraakt. De 24-jarige man was frontaal tegen een vrachtwagen gereden.

Het ongeval gebeurde rond 6.45 uur aan de Boskant, een hellende weg tussen Mater en Ename. Op de plaats waar de weg een lichte bocht naar rechts maakt, botste hij frontaal op een trekker met oplegger die uit de andere richting kwam. De fietser raakte zwaargewond en werd ter plaatse door een MUG-team gereanimeerd. Daarna werd hij in allerijl naar het UZ Gent overgebracht. Hij verkeerde gisterenavond nog altijd in levensgevaar. De Boskant en Braambosstraat tussen Mater en Ename bleven tot na de middag afgesloten.

Te snel?

Het parket van Oudenaarde ging ter plaatse met een verkeersdeskundige. Die moet achterhalen hoe het ongeval is gebeurd. Reed de fietser de steile helling te snel naar beneden en miste hij daardoor de lichte bocht of is de vrachtwagenchauffeur in de bocht over het midden van de weg gereden? "Uit de eerste vaststellingen kunnen we nog geen conclusies trekken", zegt parketwoordvoerder Eva Brantegem. "De verkeersdeskundige moet nog berekenen hoe snel de vrachtwagen en de fietser hebben gereden."


Vast staat wel dat de chauffeur van de vrachtwagen, een 40-jarige man uit Oudenaarde, niet had gedronken. (DCRB)