Fiets- en voetgangersbrug jachthaven eindelijk in gebruik

De fietsersbrug werd al een jaar geleden gebouwd, maar bleef ongebruikt, omdat er discussie was over wie ze moest bedienen.
Ronny De Coster De fietsersbrug werd al een jaar geleden gebouwd, maar bleef ongebruikt, omdat er discussie was over wie ze moest bedienen.
De fiets- en voetgangersbrug ter hoogte van Scheldekop in Oudenaarde wordt eindelijk in gebruik genomen. Dat gebeurt op woensdag 1 mei. De brug staat al vier jaar omhoog.

“Door de overbrugging van de Scheldearm wordt een omweg voor het fiets- en voetgangersverkeer vermeden. Zo zullen de zwakke weggebruikers en in het bijzonder de schoolgaande jeugd, makkelijker en vooral veiliger het traject via de Scheldekant kunnen gebruiken”, prijst Oudenaards schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld) zich gelukkig.

De brug werd in mei 2015 in samenwerking met de Vlaamse Waterweg gebouwd. Ze regelt ook de toegang tot de jachthaven. Onduidelijkheid over wie de brug moest bedienen zorgde ervoor dat de opening tot nu op zich liet wachten.

Vlaamse Pleziervaart Federatie 

“De stad Oudenaarde heeft nu een overeenkomst gesloten met de vzw Vlaamse Pleziervaart Federatie (VPF) voor de bediening van de brug”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld), bevoegd voor Toerisme. “De VPF is een organisatie die het watertoerisme wil bevorderen en streeft naar duurzame jachthavens; een ideale partner dus om de ontsluiting van onze haven en de bediening van de brug te verzorgen.”

Op 1 mei wordt de brug in gebruik genomen. Vanaf dan kunnen fietsers en voetgangers makkelijker de oversteek maken tussen Trekweg Linker- en Rechteroever. De brug blijft immers altijd dicht en wordt enkel geopend om vaartuigen de jachthaven binnen of buiten te laten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.