Facelift voor fietspaden op N8 in Kluisbergen

Het fietspad op de Berchemweg, zoals het er nu bijligt.
Foto Ronny De Coster Het fietspad op de Berchemweg, zoals het er nu bijligt.
Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 18 september met het vernieuwen van de fietspaden op de Oudenaardebaan en Berchemweg (N8) tussen Melden en Kluisbergen. In totaal wordt zes kilometer fietspad heraangelegd. Het verkeer kan beurtelings de werfzone passeren. De werkzaamheden duren tot midden november.

De werkzaamheden gebeuren tussen de bebouwde kom van Melden en de Berchemstraat in Kluisbergen. De aannemer vernieuwt er de fietspaden aan beide kanten van de weg. Dat is twee keer drie kilometer. De fietspaden krijgen een nieuwe asfaltlaag.


"Er wordt gewerkt in twee fasen", zegt Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke van het Agentschap Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.

Verkeerslichten

"Tijdens de eerste fase werkt de aannemer op de richting naar Kluisbergen. De tweede fase start begin oktober en dan pakt de aannemer de fietspaden aan richting Oudenaarde. Er zullen tijdelijke verkeerslichten staan. Autoverkeer kan tijdens de hele duur van de werkzaamheden altijd door en passeert de werfzone beurtelings", voorziet Syryn.


Fietsers zijn verplicht om aan het begin en einde van de werkzaamheden en over te steken naar de kant van de weg waar niet gewerkt wordt. Daar rijden zullen ze tijdelijk in twee richtingen rijden.De werkzaamheden starten op maandag 18 september en duren tot 11 november.


(DCRB)