Elektrische fiets veroorzaakt woningbrand in Eine: “Was niet eens aan het opladen”

Ronny De Coster
Het heeft zaterdagochtend gebrand in een huis aan de Nestor de Tièrestraat in Eine. Het vuur werd veroorzaakt door de batterij van een elektrische fiets. Die stond niet eens op te laden.

De bewoners van het huis werden gealarmeerd door lawaai. Het vuur woedde in een bergkamer op het gelijkvloers en veroorzaakte daar veel schade. De brandweer kon beletten dat de brand uitbreidde. Andere kamers in het huis liepen wel rookschade op. De brand is ontstaan aan de accu van een elektrische fiets. De batterij is kennelijk spontaan in brand gevlogen. “En dat is wel vreemd, want die was niet eens aan het opladen. De fiets is zelfs al een hele tijd ongebruikt”, vertelt de eigenaar.

Volgens brandweerkapitein Geert Blancke kan in de accu van de elektrische fiets een chemische reactie ontstaan die een verhitting veroorzaakt. “Daarom blijven we mensen de raad geven om hun elektrische fiets niet in huis te plaatsen”, zegt Blancke. Tijdens de interventie van de brandweer bleef de Nestor De Tièrestraat afgesloten voor alle verkeer.

Brandweerkapitein Geert Blancke inspecteert de accu die de brand heeft veroorzaakt.
Ronny De Coster Brandweerkapitein Geert Blancke inspecteert de accu die de brand heeft veroorzaakt.
Ronny De Coster3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Chris Ysebaert

    Waarom wordt het merk of de fabrikant niet vermeld? Je hebt dure systemen waar de batterij door hard-en software beveiligd is en er zijn de goedkopere systemen. Ik had telkens graag geweten over welk type het ging.

  • Filiep Lapeire

    Moet die fiets ook een week lang ondergedompeld worden in een container? Hopelijk word de aangerichte schade volledig vergoed want als de fiets de oorzaak van de brand was bestaat er misschien al een mening verschil wie zal opdraaien voor de brandschade.

  • Hugo Craen

    Wél ecologisch, niet veilig. De hoeveelste is dat al niet?