Eigen infrastructuur voor KSVO en KASVO?

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN OUDENAARDE

Wat doet het volgende stadsbestuur van Oudenaarde met het Burgemeester Thienpontstadion dat al jaren schreeuwt om vernieuwing? Voetbalploeg KSV Oudenaarde vraagt de stad al heel lang om de infrastructuur te verbeteren en zou liefst van al zelfs elders een nieuw stadion bouwen. Waar dan wel: op de huidige site of aan de Donk? Ook atletiekclub KASVO, die het stadion met de voetbalclub deelt, wacht op de vernieuwing van de piste. Maar ook hier de vraag: waar komt die? En wordt het één stadion voor beide clubs of krijgen ze elk hun arena?
Het voetbalstadion 'Burgemeester Thienpont' is al jaren in slechte staat.
Ronny De Coster Het voetbalstadion 'Burgemeester Thienpont' is al jaren in slechte staat.

Voetbalclub KSV Oudenaarde en atletiekvereniging KASVO delen aan de Prins Leopoldstraat in Oudenaarde het Burgemeester Thienpontstadion en ook de kantine, maar het is niet van harte. Vooral op praktische overwegingen willen de twee sportclubs het liefst elk hun eigen infrastructuur.

"De piste die wij volgen, is een ontdubbeling van de infrastuctuur met een apart voetbalstadion en atletiekpiste."

Marnic De Meulemeester (Open Vld)

"Wij zitten perfect op dezelfde golflengte als beide clubs", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). "Er is nood aan nieuwe infrastructuur voor zowel KSV Oudenaarde als atletiekclub KASVO. De piste die wij volgen, is een ontdubbeling van de infrastructuur met dus een apart voetbalstadion en een aparte atletiekpiste. Elk afzonderlijk dus, maar bij voorkeur wel op dezelfde site, zodat bepaalde faciliteiten zoals kantine en kleedkamers wél nog gedeeld kunnen worden. De moeilijkheid is dat de ruimte op de plaats van de huidige infrastructuur beperkt is. Een studiebureau moet de optimale inplanting uittekenen. Maar zeker is dat het voetbalstadion en de atletiekpiste er in de volgende bestuursperiode komt als wij deel uitmaken van het bestuur."

Stefaan Vercamer, lijsttrekker van huidig coalitiepartner CD&V, vertolkt een gelijklopende menig. "Maar we moeten in het masterplan voor de sportsite ook ruimer kijken en ook ruimte voorzien voor skaten, lopen, baseball, tennis en alle andere sporten die er momenteel beoefend worden. Laat ons nagaan of we een aantal zaken niet beter een beetje herschikken om de sportsite optimaal te gebruiken, toegankelijker en bereikbaarder te maken. Belangrijk is dat de sportsite als geheel een eigen smoel krijgt met een eigentijdse look en mooi geïntegreerd wordt in het groen", vindt Vercamer.

Site Santens

"De terreinen van de huidige sportzone Rode Los, met eventuele uitbreidingsmogelijkheden richting de verlaten fabriekssite Santens, zijn een interessante zoekzone", vindt Kristof Meerschaut, lijsttrekker van N-VA. "Ik stel voor om een nieuw stadion te bouwen en daarnaast het Burgemeester Thienpontstadion te renoveren. Welke sportdiscipline in welk stadion terecht kan, moet verder afgewogen worden. Praktische en organisatorische argumenten zullen samen met het kostenplaatje bepalen welk scenario het moet worden. Ook aan het recreatiedomein rond de Donk zijn er mogelijkheden, die moeten onderzocht worden."

Twee stadions lijkt me niet efficiënt of financieel vlak. Een sportcomplex aan de Donk zou qua ruimtegebruik zeker onverantwoord zijn."

Elisabeth Meuleman (Groen)

"Voor ons is de Donk uitgesloten", zegt Groen-lijsttrekker Elisabeth Meuleman overtuigd. "Het natuurlijk karakter van dat gebied mag niet verloren gaan. Twee stadions, één voor atletiek en één voor voetbal lijkt me niet efficiënt op financieel vlak. Dat wordt een heel zware kost voor de belastingbetaler. Ook qua ruimtegebruik is een sportstation aan de Donk onverantwoord. Beide clubs in hetzelfde stadion moet mogelijk zijn: één mooi, modern, modulair stadion waarbij tribunes zo kunnen worden georganiseerd dat de sportbeleving voor de toeschouwer optimaal is." (DCRB)

De atletiekpiste van KASVO ligt ron d het voetbalplein van KSV Oudenaarde, een situatie die beide clubs niet ideaal vinden.
Ronny De Coster De atletiekpiste van KASVO ligt ron d het voetbalplein van KSV Oudenaarde, een situatie die beide clubs niet ideaal vinden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.