Eerste weekend waterpret in Zwem.com: "Duurder, maar ook beter"

Niels Leroy en Sarah De Jaegher met zoontje Daley in het peuterbad.
Ronny De Coster Niels Leroy en Sarah De Jaegher met zoontje Daley in het peuterbad.
"Toch wel duurder, ja. Maar ook zoveel moderner en aangenamer", zo klinken de eerste commentaren over het nieuwe zwembad Zwem.com in Oudenaarde waar zondag iedereen een eerste duik kon nemen.

Annie Van Oost en haar kleinkinderen Marlieke (8) en Mathis (5) Blockeel beleven dolle pret op de glijbanen. "Drie naast elkaar, dat past net om samen naar beneden te duiken", bedenkt Annie. "Heerlijk voor de kinderen en ook ik amuseer mij. Alleen is 't jammer dat we niet van de startblokken in het water mogen springen. Hier is ook geen springplank meer. Ik neem toch nog graag eens een flinke duik", knipoogt de oma. En dat het een beetje ingewikkeld is met de abonnementen, vindt ze.


"Het is alvast wel duurder geworden", bedenkt Filip Kestelyn. "Ik kom elke zondag baantjes zwemmen. Vroeger kostte me dat 2,5 euro, terwijl ik voor een tienbeurtenkaart nu 50 euro heb betaald. Maar dit moderne zwembad kan je niet vergelijken met het oude. Ik heb als zwemmer nu ook veel meer mogelijkheden. Ook blijf ik zo lang ik wil. Mij hoor je niet klagen over die tarieven", besluit Filip, waarna hij zijn volgende lengte begint.


Brakelaars Niels Leroy en Sarah De Jaegher genieten met hun zoontje Daley (1) van het peuter- en kleuterzwembad. "Dit is een heel kindvriendelijk zwembad, met veel mogelijkheden voor de kleintjes. We hebben in onze gemeente ook een zwembad, maar daar is -in afwachting van de aangekondigde renovatie- de beleving toch veel minder", verklaart het koppel de keuze voor Oudenaarde.


Ook voor het Horebeekse gezin Dheygere wordt de Zwem.com in Oudenaarde de vaste zwemplek op zondag. "We hebben meteen een abonnement genomen", vertelt vader Patrick, terwijl hij met vrouw Conny en de kinderen Jasmine en Jonas door de kreek zwemt, een doorgang met een stroomversnelling, waardoor het water je vooruit stuwt. "Dit is onze favoriet hier, al is het een leuke luxe dat je hier ook in het Turks stoombad en de sauna kan", bedenkt de mama.


(DCRB)

Oma Annie met kleinkinderen Marlieke en Mathis.
Ronny De Coster Oma Annie met kleinkinderen Marlieke en Mathis.