Door buurman belaagde bakker slaat ludiek terug met… muizentaart en iedereen wil ze hebben

Er wordt in mijn bakkerij sinds gisteren alleen maar over muizen gepraat. Daar wou ik toch iets mee doen”, vertelt bakker Redgy Taerwe over zijn ingeving om muizentaart te verkopen.
Ronny De Coster Er wordt in mijn bakkerij sinds gisteren alleen maar over muizen gepraat. Daar wou ik toch iets mee doen”, vertelt bakker Redgy Taerwe over zijn ingeving om muizentaart te verkopen.
De Oudenaardse bakker Redgy Taerwe, die deze week de voedselinspectie op zijn dak kreeg nadat een buur dode muizen aan zijn broodautomaat had gegooid, slaat ludiek terug: in zijn winkel zijn sinds vandaag… muizentaartjes te koop. “En iedereen wil ze hebben”, getuigt hij.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De stroom van verontwaardigde reacties op wat ons deze week is overkomen, was en is nog altijd gigantisch. Niemand begrijpt waarom mijn buur het in zijn hoofd heeft gehaald om hier twee dode muizen aan mijn automaat te dumpen en dan ook nog zelf de voedselinspectie te sturen en andere buren te gaan ‘waarschuwen’ dat er hier kadavers liggen”, getuigt Redgy Taerwe.

“Sinds het nieuws vrijdag bekend is geraakt, wordt er in onze winkel alleen nog over muizen gesproken. Ook op sociale media blijven de verontwaardigde reacties komen. Daarom dacht ik: laat ons op een ludieke manier terugslaan. En zo kwam ik vrijdagavond op het idee om muizentaartjes te maken en te verkopen. Dat leek me de ideale manier om dat ongelooflijke, maar zo zielige verhaal van mijn buur om te buigen naar iets heel positiefs”, toont Redgy.

Geniale vondst

De geniale vondst van de clevere ondernemer werd een nog een grote hit op het internet dan het verhaal van de zure buurman zelf. Bakker Redgy Taerwe wordt op sociale media de hemel ingeprezen als een vindingrijke held, omdat hij kwaad niet op een agressieve, maar bijzonder ludiek manier heeft beantwoord. “Een sterk staaltje marketing, een toonbeeld van ondernemerschap, een schitterende manier om wraak te nemen zonder iemand te ketsen", zo verwoorden sommigen hun bewondering voor de bakker in Eine.

Al veel gelachen...

“Onze verontwaardiging en boosheid hebben al lang plaats gemaakt voor humor. Iedereen in Eine weet intussen wie me die loer heeft willen draaien. We kunnen er al goed om lachen de vele reacties van mensen hebben me ook wel goed gedaan”, vertelt de bakker.

... en veel muizen verkocht

En zijn muizentaartjes, die zijn een overweldigend succes.“Ze gaan als zoete broodjes van de hand: iedereen wil ze hebben. Ze zijn zo fel gegeerd, dat ik ze intussen ook al verkoop in onze vestiging in buurgemeente Zingem. Misschien worden ze zelfs een vaste waarde in ons assortiment en hebben we altijd muizen in onze bakkerij! Alleen jammer dat ik ze niet in mijn broodautomaat kan verkopen, omdat die niet gekoeld is”, schertst de bakker olijk.

Ronny De Coster98 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Blok

  Super lekkere muizen taartjes! Kids en volwassenen aten ze heel graag! Speciaal van zwevegem gekomen, en was het waard!

 • Francois stras

  geef je taartje een naam , dus de naam van de buurman ...noemt bv de buurman Andre , dan noem je het taartje >>>> muizentaartje Andre.

 • Robert Vande Weer

  Gewoon knap. Bravo kerel!

 • Danny Govaerts

  Hopelijk wordt de buurman zwaar gestraft. Voor het mogelijk bewust bedreigen van de volksgezondheid . Valse aangaven van misdrijf en broodroof.

 • Louis Dedraver

  Goede reactie al is een vet proces voor laster en eer/broodroof hier echt op zijn plaats. Zulke verzuurde mensen luisteren alleen als ze moeten betalen.