Dief probeert auto te stelen, maar eigenaar moet het gaan uitleggen in de politierechtbank omdat wagen niet is ingeschreven

Illustratiefoto - Een man uit Oudenaarde werd het slachtoffer van een poging tot diefstal, maar zo kwam ook aan het licht dat zijn niet-ingeschreven voertuig op de openbare weg stond.
Thinkstock Illustratiefoto - Een man uit Oudenaarde werd het slachtoffer van een poging tot diefstal, maar zo kwam ook aan het licht dat zijn niet-ingeschreven voertuig op de openbare weg stond.
Dubbele pech voor Z.B. uit Oudenaarde. De man kocht een auto in Duitsland, maar toen hij het voertuig wilde inschrijven, kon dat niet omdat er mee gesjoemeld was. Toen een dief de auto probeerde te stelen, ontdekte de politie dat de wagen niet ingeschreven was. De eigenaar van de auto werd nu veroordeeld tot 800 euro boete en drie maanden rijverbod, waarvan een maand met uitstel. 

De wagen stond netjes in de garage van de beklaagde, tot de avond voor de Duitse garagist zou langskomen. Omdat de CO₂-uitstoot te hoog was, moest die laatste alles reglementair komen maken. De eigenaar verplaatste zijn auto naar de straat. Daar probeerde een 70-jarige man de wagen te stelen. Ver geraakte de dief niet, want de broer van de eigenaar betrapte hem op heterdaad. Toen de politie ter plaatse kwam, moest Z.B. wel toegeven dat de wagen niet was ingeschreven. Een overtreding, want een niet-ingeschreven voertuig mag niet op de openbare weg staan. 

De eigenaar kreeg nog een minnelijke schikking voorgesteld, maar die betaalde hij niet. Daarop werd hij gedagvaard voor de politierechtbank. De rechter legde hem een effectieve boete van 800 euro en drie maanden rijverbod op, waarvan één maand met uitstel.  Als hij zijn rijbewijs terug wil, moet hij ook de proeven opnieuw afleggen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Demulder

    Gewoon belachelijk waar politie en gerecht zich met bezig houd...

  • Erik Woeter

    Indien hij er mee zou gereden hebben tot daartoe. Hoe kon die garagist die wagen opladen om in orde te brengen als die in de garage stond. Belachelijk.

  • Yves Van Rossem

    Dit is pure kafka. Een burger die in wezen niets fout doet moet een boete betalen van 800 euro omdat de politie, volgens het boekske, niet kan hebben dat hij zijn wagen die hij gekocht heeft (en reeds al een keer bedrogen is geweest) op de openbbare weg plaatst. Om dergelijke reden krijgt de politie niet het respect van de bevolking (dat het misschien wel zou verdienen) ...