Deken geeft sleutels van ‘zijn’ Sint-Jozefskerk aan de stad

-
rv -
De Oudenaardse deken Luc Van Den Velde heeft officieel de sleutels van de Sint-Jozefskerk overhandigd aan de schepen van Cultuur, Stefaan Vercamer (CD&V). In het kerkenplan is voorzien dat de kerk een herbestemming krijgt en overgedragen wordt aan de stad. De kerk is ontwijd: de stad wil ze voortaan gebruiken als cultuurzaal.

De deken gaf de sleutels van ‘zijn’ kerk af in aanwezigheid van leden van de Sint-Jozefsparochie.

“Dit gebouw wordt een multifunctionele ruimte voor Oudenaardse verenigingen, waarbij we een vernieuwde, geheroriënteerde ontmoetingsplek creëren voor een wijk die in volle ontwikkeling is”, zegt Vercamer. “Het zal dus zowel een cultuur- als een ontmoetingscentrum zijn, maar geen fuifzaal. We willen immers ook rekening houden met de leefbaarheid van de wijk”, benadrukt de schepen.

Binnenkort starten de eerste werzaamheden om de basisvoorzieningen aan te passen zodat de kerk op een veilige manier al kan gebruikt worden voor onder meer concerten, toneel en recepties.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.