De hele zomervakantie ravotten in speeltuin op de Oudenaardse Markt

Tijdens de Buitenspeeldag konden kinderen vorig jaar al ravotten op het grote plein van de Markt. De zomerse speeltuin zal op de kleine Markt staan.
Ronny De Coster Tijdens de Buitenspeeldag konden kinderen vorig jaar al ravotten op het grote plein van de Markt. De zomerse speeltuin zal op de kleine Markt staan.
Kinderen kunnen tijdens de zomervakantie twee maanden lang ravotten in een tijdelijke speeltuin op de (kleine) Markt in Oudenaarde. “We gaan er een grote zandbak aanleggen en ook speeltuigen plaatsen”, voorziet de Oudenaardse jeugdschepen Carine Portois (Open Vld).

“Nu we zo’n mooi heraangelegde Markt hebben, willen we er ook vanuit de stad iets mee doen dat de beleving op het plein vergroot en waarbij de kinderen kunnen genieten. We hadden dit vorig jaar al willen doen, maar de uitwerking raakte niet tijdig rond”, zegt Carine Portois. Het voorstel voor een zomerse speeltuin was in de lente van 2018 gelanceerd door oppositieraadslid Dagmar Beernaert (sp.a).

“De speeltuin komt op de kleine Markt. Oorspronkelijk hadden we het idee om hem nabij de fontein te zetten, maar technici wierpen op, dat zand in de nabijheid van de fontein niet meteen een goed plan is. We zouden verstoppingen kunnen krijgen in de watercircuits. Bovendien moeten we er ook rekening mee houden, dat er in de zomer op de Markt ook andere activiteiten plaatsvinden. Daarom kiezen we de kleine Markt. De speeltuin komt voor het Vleeshuis rond het standbeeld Universus van Johan Tahon”, legt de jeugdschepen uit.

Geen begeleiding

“De zandbak wordt gemaakt met betonnen elementen en daarnaast plaatsen we ook verschillende speeltoestellen”, voorziet Portois.
 De zomerse speeltuin blijft de hele maand juli en augustus staan. Ouders die er met hun kinderen naartoe gaan, zijn verondersteld om er ook zelf op te passen: de stad stelt de infrastructuur gratis ter beschikking, maar voorziet geen begeleiding.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.