Crowdfunding moet watersportclub Absolut aan nieuw materiaal helpen na twee grote diefstallen

Vereniging hoopt 3.000 euro in te zamelen voor de aankoop van zes windsurfboards

De watersportclub werd afgelopen zomer twee keer bestolen door inbrekers en zoekt nu steun om nieuw materiaal aan te kopen.
Absolut De watersportclub werd afgelopen zomer twee keer bestolen door inbrekers en zoekt nu steun om nieuw materiaal aan te kopen.
De Oudenaardse watersportclub Absolut, die twee keer het slachtoffer werd van grote diefstallen, start een geldinzameling om nieuw watersportmateriaal aan te kopen. “We hopen met de crowdfunding 3.000 euro te verzamelen”, zegt Bart Van Maelzaeke, coördinator van de watersportclub.

Bij twee inbraken afgelopen zomer in hun materiaalcontainers aan de Donkvijver in Oudenaarde is de watersportclub Absolut voor maar liefst 15.000 euro aan materiaal kwijtgespeeld. De eerste inbraak gebeurde in het eerste weekend van de zomervakantie. Drie weken later vonden de leden van Absolut hun containers nog een keer opengebroken en leeggeplunderd. “Naast een megasup (een grote opblaasbare Stand Up Paddle-board), werden ook de motor van de motorboot en acht initiatieboards gestolen”, vertelt Bart Van Maelzaeke.

Geen spoor van dieven

“We zijn blijkbaar niet de enige watersportclub die met dit soort diefstallen te maken krijgt. Volgens de surffederatie zijn er wel meer slachtoffers en is hier een goed georganiseerde bende aan het werk. Van de daders die met ons materiaal zijn vertrokken, is er alvast nog geen spoor”, zegt Van Maelzaeke.

En dus zit er voor de club niets anders op dan nieuw materiaal aan te kopen. “Om de aanschaf van nieuwe initiatieboards te financieren, organiseren we een crowdfundingcampagne. Daarmee hopen we minstens 3.000 euro ophalen om  zes nieuwe windsurfboards voor initiaties aan te kopen. Iedereen die dit wenst, kan op die manier de club een financieel steuntje in de rug geven. We kiezen voor die formule, omdat we zo ook meer mensen betrekken bij ons verhaal. Om nog meer geld bijeen te krijgen, zullen we later ook nog andere initiatieven nemen”, aldus Van Maelzaeke.

Vanaf 5 euro

Deelnemen aan de crowdfunding kan al vanaf 5 euro. Voor elke gift vanaf 20 euro geeft de club ook iets leuks in de plaats. De geldinzameling loopt nog zestien dagen.

Watersportclub Absolut, die dit jaar haar 40ste verjaardag viert, organiseert iedere week van de zomer windsurf- en zeilkampen. Zo leerden vorig jaar bijna 130 kinderen windsurfen of zeilen op de Donkvijver.

De crowdfunding steunen, kan via deze link
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Andy Van de Winckel

    Ben volledig voor watersport, maar als die mensen van hun plank vallen of dergelijks zijn ze toch aant zwemmen. Terwijl er een totaal zwemverbod is op den donk. Waar zit de logica