Corona-uitbraak in wzc Heilig Hart in Oudenaarde: 8 bewoners besmet

Woonzorgcentrum Heilig Hart aan de Marlboroughlaan in Oudenaarde.
Ronny De Coster Woonzorgcentrum Heilig Hart aan de Marlboroughlaan in Oudenaarde.
In het woonzorgcentrum Heilig Hart in Oudenaarde werd bij acht bewoners een coronabesmetting vastgesteld. De veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen en het Vlaams agentschap Zorg en Gezondheid volgen de situatie op.

Op een afdeling van het Oudenaardse woonzorgcentrum Heilig Hart werden coronabesmettingen vastgesteld. “Meerdere bewoners werden steekproefsgewijs getest na het vaststellen van een besmetting bij een medewerker. Acht bewoners testten positief. Deze bewoners situeren zich op eenzelfde afdeling en vertonen weinig symptomen. Er werden geen bewoners opgenomen in het ziekenhuis. We troffen meteen de nodige maatregelen, om zowel onze bewoners als onze medewerkers te beschermen”, zegt de directie. Het woonzorgcentrum hanteerde al sinds midden maart strenge preventiemaatregelen tegen het coronavirus.

Overleg met veiligheidscel

“De veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen werd meteen op de hoogte gebracht na het vaststellen van de besmettingen. We houden sindsdien voortdurend overleg met het woonzorgcentrum en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, en we stellen ook extra middelen ter beschikking”, reageert burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).