Burgemeesters van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem verbieden alle publieke bijeenkomsten

Nadat eerder op de dag al was beslist dat Nokere Koerse volgende week niet kan doorgaan, hebben de burgemeesters van vier gemeenten in de Vlaamse Ardennen beslist, dat geen enkele publiek evenement nog toegelaten is.
Ronny De Coster Nadat eerder op de dag al was beslist dat Nokere Koerse volgende week niet kan doorgaan, hebben de burgemeesters van vier gemeenten in de Vlaamse Ardennen beslist, dat geen enkele publiek evenement nog toegelaten is.
In vier gemeenten van de Vlaamse Ardennen worden alle in- en outdoor activiteiten tot het einde van de maand verboden. Dat hebben de burgemeester beslist tijdens een bijeenkomst van de veiligheidscel van de politiezone Vlaamse Ardennen.

Eerder op de dag was al beslist dat de voorjaarsklassieker Nokere Koerse volgende week niet kan doorgaan. Intussen hebben de burgemeesters van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem samen met onder meer de politie overlegd en beslist om in hun gemeenten alle publieke activiteiten te verbieden. Het gaat om evenementen binnen en buiten. “De organisatie van private initiatieven kunnen we niet verbieden, maar raden we ten stelligste af”, zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). Erediensten en de reguliere werking van kinderopvang en scholen, vallen tot nader order niet onder niet onder de maatregel.