Brandweer Vlaamse Ardennen wuift ere-kolonel Chris Bral uit

Luc Dupont, voorzitter van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen, speldde Chris Bral het ereteken Burgerlijk Kruis Tweede Klasse op.
Ronny De Coster Luc Dupont, voorzitter van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen, speldde Chris Bral het ereteken Burgerlijk Kruis Tweede Klasse op.
De zoneraad van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen (BVLAR) heeft afscheid genomen van ere-brandweerkolonel Chris Bral. Hij vertrekt na een brandweercarrière van 34 jaar met pensioen.

Chris Bral werd in 1985 vrijwilliger bij de brandweer van Oudenaarde. Vijf jaar later ging hij er aan de slag als beroepsofficier en in 1992 volgde hij Florent De Bleeckere op als hoofd van het korps. Bral legde vanaf 2012 de fundamenten voor de vorming van de brandweerzone Vlaamse Ardennen, waarna hij in 2015 secretaris werd van de zoneraad.

De Ronsese burgemeester, die voorzitter is van die raad, prees Bral als een plichtbewuste kracht die altijd heel nauwgezet zijn taken vervulde. Hij speldde de afscheidnemende ere-kolonel het Burgerlijk Kruis Tweede Klasse op.

“Ik zal nu meer vrijmaken voor mijn hobby’s foto en video. Ik speel ook nog volley en rij graag met de motor”, blikt Chris Bral vooruit.

De afzwaaiende brandweerkapitein met de leden van de zoneraad van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen.
Ronny De Coster De afzwaaiende brandweerkapitein met de leden van de zoneraad van de Brandweerzone Vlaamse Ardennen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.