Binnenkort ook autodelen in Oudenaarde

Schepen van Mobiliteit Peter Simoens en Murat Yurtay.
Repro Ronny De Coster Schepen van Mobiliteit Peter Simoens en Murat Yurtay.
Het stadsbestuur van Oudenaarde heeft beslist om een systeem van autodelen in leven te roepen. Nog voor de zomervakantie zullen twee auto’s ter beschikking zijn.

“Het voorstel kwam in 2016 al van gemeenteraadslid Murat Yurtay. Het schepencollege heeft nu beslist om te starten aan het station van Oudenaarde met een bestelwagen op benzine en een elektrisch aangedreven stadswagen” zegt mobiliteitsschepen Peter Simoens (Open Vld). “Daarnaast zal de stad ook een nieuwe elektrische deelwagen aankopen, die niet alleen als dienstwagen voor het personeel zal gebruikt worden, maar ook ter beschikking zal staan voor de burgers ’s avonds en in het weekend.”

“Omdat bij de standplaats voor een elektrische wagen ook een laadpaal nodig is en de nabijheid van veel bewoning evenzeer belangrijk is, kiezen we de parking aan de Ham als standplaats voor deze deelwagen”, zegt Simoens.

Het schepencollege keurde ook een samenwerkingsovereenkomst goed met autodelen.net. Daarbij wordt een begeleidingstraject gevolgd en ondersteuning voorzien bij de voorbereiding en ontwikkelen van een autodeelsysteem.

Het systeem van autodelen zal nog voor de zomervakantie geïntroduceerd worden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.