Bijenhal in Leupegem te bezoeken

BELGAONTHESPOT
Ter gelegenheid van de Week van de Bij heeft Oudenaarde van zondag 2 tot zondag 9 juni extra aandacht voor de zoemende insecten. In Leupegem is een heuse bijenhal te bezoeken.

Om zorg te dragen van de bijen in Oudenaarde heeft de stad op verschillende plaatsen bermen en pleintjes voorzien van bijenvriendelijke zaaigoedmengsels en vaste planten. 

Bezoek de bijenhal

Wil je bijen van dichtbij bewonderen, moet op zaterdag 8 juni naar de bijenhal in het natuureducatief gebied ‘t Spei. Medewerkers van de Koninklijke Oudenaardse Bijentelersmaatschappij laten bezoekers van 9 tot 18 uur kennis maken met de bijen en het imkersleven.

Tijdens de Week van de Bij kunnen ook scholen een begeleid bezoekje brengen aan de bijenhal in het ‘t Spei, in samenwerking met de Bijentelersmaatschappij.

Praktisch

De bijenhal bevindt zich op de Jan Baptist Eeckhoutskaai in Leupegem, in de weide rechts van het huisnummer 1. Parkeren ter plaatse is niet mogelijk, maar wel op de parking van het Administratief Centrum Maagdendale in Tussenmuren of  aan het Schoolcomplex in de Ronseweg. Vanaf beide locaties is de bijenhal op korte wandelafstand te bereiken.

Wie wil, kan een bezoekje aan de bijenhal combineren met een vrije wandeling in het aanpalend natuureducatief gebied.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.