Biersommelier Sofie Vanrafelghem leidt bierbrunches in Brouwerij Roman in Oudenaarde

“Geen enkele alcoholische drank heeft meer brunchpotentieel dan bier”, zegt internationaal gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem uit Kruisem.
Steven Richardson “Geen enkele alcoholische drank heeft meer brunchpotentieel dan bier”, zegt internationaal gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem uit Kruisem.
Op de binnenkoer van Brouwerij Roman in Mater vinden in juni twee zogenaamde bierbrunches plaats. Internationaal gerenommeerde biersommelier Sofie Vanrafelghem uit Kruisem begeleidt de deelnemers.

De brunch bestaat uit een aantal verschillende gerechten waar telkens een Roman-bier aan wordt gekoppeld. “Geen enkele alcoholische drank heeft meer brunchpotentieel dan bier. Dankzij de enorme variëteit aan stijlen en smaken kan je de glazen cava en mimosa gerust aan de kant laten staan. Bier is gewoon de meest geschikte drank om bij je brunch te serveren”, bedenkt Sofie.

Tijdens de brunch leert ze de deelnemers niet alleen bier proeven, maar vertelt ze ook de verhalen die schuilgaan achter de bieren en geeft ze mee waarom ze goed passen bij een bepaald gerecht. “Genieten van het eten, de biertjes én het gezelschap staat centraal tijdens de brunch, want het is de bedoeling om de gerechten te ‘sharen’ met je tafelgenoten”, zegt de bekendste biersommelier van het land.

Op de binnenkoer

De bierbrunches vinden plaats op de binnenkoer van de Brouwerij Roman. Geïnteresseerden kunnen vooraf een bezoek brengen aan de brouwerij. Eén zondag is al volzet, maar voor 30 juni is er wel nog plaats.

Deelnemen kost 45 euro. Reserveren is verplicht en kan alleen door een e-mail te sturen naar visit@roman.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.