Bewoners van Leupegem halen hun slag thuis: stad voert plaatselijk parkeer- en stilstaanverbod voor vrachtwagens in langs Berchemweg

Vorige maand getuigden bewoners hoe gevaarlijk het is om vanuit de Schapendries de Berchemweg op te rijden.
Ronny De Coster Vorige maand getuigden bewoners hoe gevaarlijk het is om vanuit de Schapendries de Berchemweg op te rijden.
Het stadsbestuur voert een parkeerverbod voor vrachtwagens in langs de Berchemweg ter hoogte van het kruispunt met de Schapendries. De maatregel komt er op aangeven van bewoners.

Vorige maand getuigden bewoners van de Schapendries, Rennemonde en de Berchemweg hoe gevaarlijk het wel is om vanuit de Schapendries de Berchemweg op te rijden. Oorzaak: vrachtwagens en opleggers die vlak bij het kruispunt geparkeerd staan.

Schepen van mobiliteit Peter Simoens (Open Vld), voerde toen aan, dat er twijfel was over wie bevoegd was om hiervoor een politiereglement uit te schrijven. Dat is intussen uitgeklaard: de stad voert een parkeer- én stationeerverbod in over een afstand van 30 meter.

Oppositieraadslid Dagmar Beernaert (sp.a) twijfelt of dat wel volstaat en had de zone liever langer gezien. “Maar we maken ze nu al groter dan de 20 meter die courant wordt gebruikt. We zullen het nu op 30 meter houden en de zaak na enige tijd evalueren”, zegt schepen Simoens.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.