Benefiet ’24 uren van Oudenaarde’ keert terug naar vernieuwde Markt

Estafetteloop de klok rond voor vijf goede doelen

De 24 uren van Oudenaarde brengt elk jaar honderden deelnemers op de been.
Ronny De Coster De 24 uren van Oudenaarde brengt elk jaar honderden deelnemers op de been.
Op en rond de vernieuwde Markt van Oudenaarde speelt zich komend weekend de achtste editie van de 24 uren van Oudenaarde af. Om deel te nemen aan de grootste benefiet van de Vlaamse Ardennen hoef je geen loper te zijn: je kan ook stappen of ontbijten en zo de goede doelen Heartbeats, Profo, De Sneukelfiets, Give us a Break en M-Brio te steunen.

“De achtste editie van de 24 uren van Oudenaarde zal opnieuw iets anders worden dan de vorige: de heraanleg van de Markt is voltooid en het evenement keert terug naar en rond het vernieuwde plein”, kondigt Nand Bruynooghe van het organiserende comité aan.  

Niet alleen voor atleten

“Het principe zal wel gelijk blijven: je hoeft echt geen atleet te zijn om deel te nemen, want lopen is niet verplicht: wandelaars, zuigelingen in de kinderwagen, kleuters in de buggy en andersvaliden in de rolstoel zijn evenzeer van harte welkom. Je moet wel voldoende vrienden, familieleden, collega’s en kennissen vinden om het samen 24 uur lang vol te houden. Daarom heeft elk team in de sporthal van het Bernarduscollege een permanente locatie om te rusten, te douchen, te eten en te drinken. Elke ploeg, ingeschreven door de teamverantwoordelijke, zorgt er voor dat er tijdens de 24 urenloop op zijn minst één lid van de ploeg op het parcours aan het ‘bewegen’, desnoods slaapwandelen of kruipen, is. De afstand die elke ploeg aflegt, wordt elektronisch bijgehouden”, legt Nand uit.

Quiz

De 24 uur durende estafetteloop start zaterdag om 17 uur. Maar vrijdag is er ook al een quiz. Die start om 19.30 uur in de ‘Resto’ van het Bernardustechnicum aan de Hoogstraat.

Luxe-ontbijt en kermisdorp

Daar opent zondag om 7.30 uur een luxe-ontbijtbuffet. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om vanaf 12 personen tafels te reserveren en het tijdstip van aankomst vast te leggen. Op de Markt zelf stelen lokale muzikale groepen al vanaf zaterdagmiddag de show en voor de kleintjes is er een kermisdorp met verschillende attracties.

Vijf goede doelen

De opbrengst van de “24 uren van Oudenaarde” gaat naar vijf goede doelen. Heartbeats is een project dat met muziek dementerende patiënten opmontert. Profo bereidt kwetsbare jongeren voor op de arbeidsmarkt. De Sneukelfiets laat mensen met een beperking onder begeleiding van een vrijwilliger genieten van een tochtje op een aangepaste fiets. M-Brio helpt jonge of toekomstige moeders die onder meer door psychosociale problemen de weg in de maatschappij zijn kwijtgeraakt en Give us a Break organiseert vakantieopvang voor kinderen met een beperking.

Meer info: www.24urenvanoudenaarde.be




Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.