Alleen maar lof voor nieuwe Koppenbergcross

15.000 SUPPORTERS ZORGEN VOOR SFEERVOLLE EDITIE

Langs het parcours heeft het massaal afgezakte publiek altijd een zeer goed zicht op de renners.
Ronny De Coster Langs het parcours heeft het massaal afgezakte publiek altijd een zeer goed zicht op de renners.
Naar schatting 15.000 supporters hebben gisteren de Koppenbergcross in Melden bijgewoond. De vernieuwde veldcross krijgt alleen maar lof: de hertekening van het parcours heeft de koers nog spannender en overzichtelijker gemaakt", vinden de fans.

Het hardst wordt er geschreeuwd halfweg de flanken van de legendarische wielerhelling. Hier staan de fans van streekrenster Jolien Verschueren.


Elie Velghe (67) uit Asper is ongetwijfeld de vurigste supporter van de Kruishoutemse. "Ik probeer, samen met anderen van de supportersclub alle wedstrijden van Jolien te volgen. En ik heb altijd mijn fototoestel mee. Reken maar dat ik vandaag met meer dan vijfhonderd foto's naar huis ga. Dat zijn niet allemaal foto's van Jolien. Maar ik maak een heel sfeerverslag, weliswaar met Jolien in de hoofdrol", vertelt Elie.


"Jolien is een doorbijter: ze geeft nooit op en heeft ook een goede mentaliteit", pikt John Descheemaeker in. Als na enkele ronden blijkt dat het idool vandaag niet wint, hopen ze nog op een podiumplaats. Jolien eindigt uiteindelijk derde. "We kunnen daarmee leven", reageert John. Elie is dan al niet meer te bespeuren: hij verdringt zich bij de aankomst tussen de persfotografen.

In de feesttent is het al voor de start van de eliterenners 'tijd voor de polonaise'.
Ronny De Coster In de feesttent is het al voor de start van de eliterenners 'tijd voor de polonaise'.

Overzicht houden

Jolien is samen met Tim Merlier ook topfavoriet bij Manu De Vos, Luc Vanden Abeele, Jean-Pierre Van Heddegem en dochter Isabelle. Het viertal is vol lof over het vernieuwde parcours. "De wedstrijd is behoorlijk lastiger en ook spannender geworden. Alles zit beter samen, waardoor je meer overzicht houdt", klinkt het.


Overzicht houden, dat doen de mannen van de Minivoetbalclub van Hof ter Rovorst in Zegelsem alvast niet.


"Wij zijn niet voor de koers naar hier gekomen", bekent Jelle Verheylesonne, coach van het voetbalteam. "We zijn hier elk jaar van de partij, maar dat is toch vooral om samen pintjes te komen drinken", geeft Jelle toe.


In de feesttent, waar de schlagermuziek loeihard door de luidsprekers gaat, is de koers nog veel verder weg. Het is nog maar kort na de middag als bij velen de drank al duidelijk in de man is. De eliterenners staan nog lang niet aan de start, maar op de houten dansvloer is het toch al 'tijd voor de polonaise'.

"Ik maak wel vijfhonderd foto's", zegt Elie Velghe uit Asper. Vooral streekrenster Jolien Verschueren houdt hij in het vizier.
Ronny De Coster "Ik maak wel vijfhonderd foto's", zegt Elie Velghe uit Asper. Vooral streekrenster Jolien Verschueren houdt hij in het vizier.

Topdag

"Ik denk dat iedereen vandaag een topdag heeft beleefd", zegt Chris Mannaerts, de nieuwe organisator van de Oudenaardse veldritklassieker.


"Natuurlijk heb ik nog niet alle commentaren gehoord, maar de reacties die ik wel heb opgevangen, waren allemaal positief. Organisatorisch waren er ook nergens problemen. Ik heb medewerkers één keer alarm horen slaan, omdat... het toiletpapier op was. Dat hebben we gelukkig snel opgelost", lacht Chris. Hij schat het aantal aanwezigen op vijftienduizend. "We moeten de telling nog maken, maar medewerkers zeggen me dat we ongeveer aan het aantal van vorig jaar zullen zitten. Dus zeg ik voorlopig: vijftienduizend. En daarmee zijn we dik tevreden", besluit Mannaerts.

Veel supporters wilden de start van de eliterenners absoluut niet missen.
Ronny De Coster Veel supporters wilden de start van de eliterenners absoluut niet missen.