Alides Hidding schreef nieuwe single van Gilles Simoens

Gilles Simoens zingt zijn nieuwe single in de Party Palace.
Foto Ronny De Coster Gilles Simoens zingt zijn nieuwe single in de Party Palace.
Gilles Simoens brengt deze week zijn nieuwe single uit. 'Hé lekker ding' heet het rock 'n roll nummer, dat hij gisteren voorstelde in de Party Palace in Oudenaarde.

"Het is mijn de tweede single. De eerste 'Wat een nacht' heeft het heel goed gedaan op de radio en behaalde zelfs de 20ste plaats in de ultratop-hitparade. Dat nummer stond nog niet op een schijfje. Daarom zetten we hem nu samen met de nieuwe song op één cd", legt Gilles uit.


"Ik ben er heel trots op. Het is nu twee en een half jaar dat ik bezig ben en het overstijgt toch allemaal een beetje mijn verwachtingen", bekent de zoon van de Oudenaardse schepen Peter Simoens en provincieraadslid Vera De Merlier.


"Met dit nummer gaan we eigenlijk wel de internationale toer op, want het is geschreven door de Nederlander Alides Hidding, de voorman van de bekende disco-funkband Time Bandits", vertelt Gilles' manager Patrick Vandewattijne. "Ik liep Alides toevallig tegen het lijf in een Nederlandse opnamestudio. Toen ik vertelde dat ik met een jonge rock 'n roll-zanger samenwerkte, stelde hij zelf voor om voor Gilles een nummer te schrijven. Ik heb heel tevreden met resultaat", zegt Vandewattijne. (DCRB)