Adriaen Brouwer Bierfeesten keren na drie jaar terug naar de Markt

Terug naar de Markt zoals jaren geleden, al komt het podium nu wel aan de andere kant van het plein.
Ronny De Coster Terug naar de Markt zoals jaren geleden, al komt het podium nu wel aan de andere kant van het plein.
De Oudenaardse Markt wordt na jaren weer de centrale plaats voor de Adriaen Brouwer Bierfeesten. “We plaatsen het podium niet langer op de Ham, maar aan het Vleeshuis”, zo kondigen het stadsbestuur en organisator Peter Decordier samen aan.

De jongste jaren liet Peter Decordier het hoofdpodium van de Adriaen Brouwer Bierfeesten opstellen aan de Ham. Daar programmeerde hij ook de grootste namen. Op de Markt kregen de bezoekers een rustiger programma.

Op vraag van het stadsbestuur en ook omdat de horeca het niet bepaald fijn vond dat het zwaartepunt van de Bierfeesten almaar meer langs de Schelde kwam te liggen, keert het grote podium na drie jaar naar de Markt terug.

Podium aan Vleeshuis

“We gaan het opstellen ter hoogte van het Vleeshuis met zicht richting stadhuis. Het publiek zal dus op het “onderste” deel van de Markt staan. Op de plaats waar de parking is, komt nog een tweede podium, waar dj’s zullen spelen op momenten dat er op het grote podium niets gebeurt. We gaan dus helemaal voor een opwaardering van de Markt”, zegt Peter Decordier, die in opdracht van de stad de Bierfeesten organiseert.

Eén naam op de affiche kan hij al prijsgeven: vrijdag speelt alvast Absynthe Minded.

Food & beer

Het deel van de Markt bij de fonteinen en het stadhuis wordt weer het decor voor een food & beer-festival en in de straten rond de Markt is er animatie.

Vips op de Ham

De Ham krijgt een nieuwe functie: daar komt dit jaar een grote tent waar eerst de vips worden ontvangen en waar vanaf 22 uur ook het grote publiek welkom is voor een muziekfestival met artiesten en dj’s die muziek brengen uit de jaren tachtig en negentig.

Dankzij de terugkeer van de Bierfeesten naar de Markt wordt de horeca weer veel meer betrokken bij het evenement. Cafés breiden hun terrassen uit en restaurants houden hun keuken doorlopend open.

Braderie

Zondag blijft Vlaamse liedjesdag op de Bierfeesten. De handelaars maken er ook een shopdag van, want zij organiseren de Bierfeesten-braderie.

Verder zullen ook de stedelijke cultuurzaal De Woeker, de Jeugdraad (op de parking Meerspoort) en de Hyppo een eigen programma aanbieden en staan ook de Kadeefeesten op zaterdag weer op de affiche van de Bierfeesten.

De Adriaen Brouwer Bierfeesten vinden dit jaar plaats van 28 tot en met 30 juni.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.