Aarova smukt Syntra-campus in Oudenaarde op tot hippe ontmoetingszaal voor bedrijfsevents en familiefeesten

Thierry Snauwaert in het restaurant.
Ronny De Coster Thierry Snauwaert in het restaurant.
Maatwerkbedrijf Aarova opent op de voormalige Syntra-vestiging aan de industriezone De Bruwaan in Oudenaarde een ontmoetingscentrum. “Bedrijven kunnen hier seminaries organiseren, maar we stellen de accommodatie even goed ter beschikking van particulieren voor verjaardagsfeesten, jubilea, trouwpartijen en andere familiefeesten”, zegt directeur Thierry Snauwaert.

“Mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt”, zo omschrijft Thierry Snauwaert de 390 werknemers die bij het maatwerkbedrijf Aarova aan de slag zijn. Sommigen hebben een fysieke beperking, anderen leven met een mentale problematiek. Maar bij iedereen wil de directeur dezelfde trots en beroepseer zien. “We werken er heel hard aan om iedereen die hier aan de slag is, te laten voelen dat hij of zij iets nuttigs doet en laten geen kans onbenut om dat ook in de kijker te zetten”, zegt Snauwaert.

Het Aarova, dat 25 jaar geleden met een vijftigtal medewerkers startte, is qua sociale tewerkstelling intussen acht keer zo groot geworden en behoort daarmee tot de grootste werkgevers van Oudenaarde en de regio. “We zijn al op vijf sites actief en werken ook op verplaatsing. We hebben onze restaurant Eat@12, maar ook eigen ateliers en dagelijks rijden twintig busjes met medewerkers van ons naar bedrijven om er te werken”, vertelt de directeur.

Ook voor private feesten

Hij ziet nog altijd ruimte om uit te breiden. Daarom kocht Aarova onlangs de voormalige Syntra-site op de hoek van De Bruwaan en de Deinzestraat. “Met onze eigen medewerkers hebben we het hele gebouw opgeknapt. Alle ruimten zijn opnieuw geschilderd en heringericht”, toont Snauwaert trots. In het gebouw zijn zalen ingericht die kunnen dienen voor de organisatie van seminaries voor bedrijven. “Zij worden een zeek belangrijke doelgroep, maar daarnaast zullen hier even goed ook familiefeesten kunnen plaatsvinden. Een verjaardag, huwelijksjubileum en zelfs trouwpartijen zijn hier perfect te organiseren. We hebben een bar, een feestzaal en een restaurant dat iedereen kan huren voor activiteiten voor groepen. We werken uitsluitend op reservering: je huurt de locatie af. Het restaurant kan je bijvoorbeeld niet zomaar binnenstappen voor een lunch. Daarvoor hebben we Eat@12”, legt Snauwaert uit.

Ronny De Coster
In het gebouw is ook een stemmige aula.
Ronny De Coster In het gebouw is ook een stemmige aula.
Kleurrijke leslokalen.
Ronny De Coster Kleurrijke leslokalen.
Ronny De Coster
De feestzaal voor ongeveer 100 aanwezigen.
Ronny De Coster De feestzaal voor ongeveer 100 aanwezigen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.