7 Oudenaardse clubs samen in SportieGO! om kinderen te laten proeven van veel sporten

Rhinos Rugby Oudenaarde is één van de 7 Oudenaardse sportclubs die in SportieGO! stappen.
Ronny De Coster Rhinos Rugby Oudenaarde is één van de 7 Oudenaardse sportclubs die in SportieGO! stappen.
Oudenaarde is vanaf september 2019 een nieuwe omnisportclub rijker. SportieGO! startte in 2015 als pilootproject in Roeselare en gaat in september zijn vijfde jaargang in als omnisportclub met een uniek concept. De sportdienst van Oudenaarde was enthousiast over het project en enkele lokale sportclubs sprongen onmiddellijk mee op de kar.

SportieGO! is een initiatief van Sportievak, een door Sport Vlaanderen erkende sportfederatie. “Voor de werking doet SportieGO! een beroep op lokale sportclubs die elk hun eigen sporttak komen introduceren bij de jonge sportertjes. Naast de clublesgevers is er ook een vaste gediplomeerde omnisportlesgever die de kinderen dus doorheen het volledige traject begeleidt”, verduidelijkt Sophie Van Aelst, medewerker van Sportievak.

Kinderen van het eerste tot en met derde leerjaar kunnen een volledig sportjaar proeven van verschillende sporten. “Om de drie lessen komt een andere sport aan bod. Dat is ideaal voor de kinderen om erachter te komen waar ze goed in zijn of wat ze leuk vinden. Bovendien krijgen ze de kans om sporten uit te proberen waaraan ze misschien anders nooit zouden denken”, zegt Sophie Van Aelst, medewerker van Sportievak.

7 sportclubs in Oudenaarde

Voor de betrokken clubs is dit een win-winsituatie: zij kunnen hun jeugdwerking uitbreiden of opstarten, krijgen meer naambekendheid en vaak ook instroom van nieuwe leden. In Oudenaarde werken zeven sportclubs mee: atletiekclub KASVO, Taekondo SIN NYON, dansclub Moves & Fun, ropeskippingclub Recrean Skippers vzw, SAI SEI KAN JKA karate, Rhinos Rugby Oudenaarde en Tennisclub Oudenaarde.

“Vele ouders vinden dit concept ideaal, zo blijkt uit de evaluaties in steden waar het al geïntroduceerd is”, zegt Sophie Van Aelst. “Kinderen kunnen dicht bij huis sporten en hebben niet af te rekenen met keuzestress. Samen met leeftijdsgenootjes krijgen ze de kans om hun favoriete sport te ontdekken, de sport waarin ze verder willen groeien.”

Nu al inschrijven

In Oudenaarde zijn de SportieGO!-lessen gepland op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15 uur, in Sporthal Groenhof, Groenstraat 46, 9700 Oudenaarde of sporadisch in de clubaccommodatie. Inschrijven kan via de website van Sportievak: www.sportievak.be/sportclubs/sportiego. Kies links jouw locatie naar keuze en schrijf in. Het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is daarom de boodschap.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.