"Zo vergeet hij onze huwelijksverjaardag niet"

TWAALF KOPPELS KIEZEN VOOR BIJZONDERE DATUM '07-07-17' IN TROUWRING

Yannick Callebaut en Femke Marysse tussen haar leerlingen van 'De Bosrank'.
Foto'S Ronny De Coster Yannick Callebaut en Femke Marysse tussen haar leerlingen van 'De Bosrank'.
07-07-17. Met drie keer het geluksgetal '7' was gisteren dan ook een populaire trouwdatum. In Oudenaarde stonden 7 koppels voor het altaar, in Ronse gaven 5 paren hun jawoord.

Zeven koppels kozen er in Oudenaarde voor om te trouwen op 07-07-17. Eigenlijk waren er zelfs twaalf kandidaten, maar zeven was voor de stad het maximum.


"We trouwen vandaag omdat 07-07-17 best wel speciaal is, maar toch ook omdat het voor mij een heel geschikte datum is", zegt Robbe Van Ruyskensvelde (27) terwijl hij met zijn verloofde Elise Dhont (28) aan het stadhuis in Oudenaarde aankomt. Robbe, die afkomstig is uit Zottegem, is voetballer bij KSV Oudenaarde. "Het voetbal ligt nu even stil, dat is dus ideaal om onze trouw te organiseren. We hebben blijkbaar een mooie dag uitgekozen, want het weer zit ons ook helemaal mee", prijst Robbe zich gelukkig.


Femke Marysse (31) had wel héél bewust voor de opmerkelijke datum gekozen om met Yannick Callebaut (33) te trouwen. "Hij zal nooit een excuus hebben om onze trouwverjaardag te vergeten", schatert ze. De kleuterjuf van de Gemeentelijke Basisschool 'De Bosrank' had alles tot in de puntjes voorbereid, maar was flink verrast en ontroerd, toen ook de kindjes van haar klasje en ook haar collega's met ballonnen aan het stadhuis verschenen.

Martin Dejonghe en Claudine Merchiers.
Ronny De Coster Martin Dejonghe en Claudine Merchiers.

Geluksgetal

In Ronse kwamen er gisteren 5 koppels hun jawoord geven in de trouwzaal van het stadhuis. Zo ook Martin Dejonghe (59) en Claudine Merchiers (64). "We hebben doelbewust gekozen voor 7 juli 2017", glundert Claudine. "Eigenlijk is het toch wel een speciale dag. Met al die geluksgetallen '7' in onze huwelijksdag. Die zullen we wel nooit meer vergeten. En Martin zag het natuurlijk ook zitten om die dag te trouwen." Martin en Claudine leerden elkaar zowat twee en een half kaar geleden kennen. "En de vonk sloeg onmiddellijk over", zeggen ze. "We willen ons geluk dan ook bezegelen met een huwelijk. En na de huwelijksplechtigheid gaan we met de familie nog gezellig eten."

Elise Dhont en Robbe Van Ruyskensvelde.
Ronny De Coster Elise Dhont en Robbe Van Ruyskensvelde.