"Trots dat we school konden helpen"

VZW 24 UREN VAN OUDENAARDE SCHENKT TURNZAAL AAN LEVENSBLIJ

De bestuursleden van de 24 uren van Oudenaarde kwamen de toestellen bekijken die school Levensblij heeft gekocht.
Foto DCRB De bestuursleden van de 24 uren van Oudenaarde kwamen de toestellen bekijken die school Levensblij heeft gekocht.
KBO Levensblij, een school voor kinderen met een matige of ernstige mentale beperking, heeft voor meer dan 12.000 euro aan turntoestellen gekocht. Het geld werd geschonken door de organisatoren van de 24 uren van Oudenaarde.

KBO Levensblij is een school voor kinderen met een matige of ernstige mentale beperking. Zowel kleuters als kinderen uit de lagere school met een matige tot ernstige verstandelijke beperking kunnen hier terecht. Ook kinderen met een meervoudige beperking en kinderen met autismespectrumstoornissen volgen les bij Levensblij. De school is al bijna dertig jaar gevestigd in de Galgestraat in Oudenaarde.

Benefiet

Enkele maanden geleden nam Levensblij het vernieuwde schoolgebouw in gebruik. "We zitten nu in een prachtig en functioneel gebouw. Voor de realisatie hebben we zeventig procent overheidssteun gekregen, maar die subsidies krijg je alleen voor het gebouw. Voor meubilair en toestellen moeten we zelf aan geld zien te raken", vertelt directeur Wim Van Nieuwenhuize. "Gelukkig kunnen we rekenen op veel organisaties die ons onderwijsproject en de school goed genegen zijn. Zo hadden we tot voor kort een mooie turnzaal, maar dan zonder toestellen. Dankzij de organisatoren van het jaarlijkse benefiet de 24 uren van Oudenaarde hebben we allerlei speel- en turntoestellen kunnen kopen. Zij hebben ons 12.150 euro geschonken", prijst Van Nieuwenhuize zich gelukkig.

Aangepaste toestellen

De organisatoren van de 24 Uren van Oudenaarde hebben dit jaar in totaal 52.000 euro verdeeld. Naast Levensblij kregen ook het Koesterproject van het Kinderkankerfonds, Praatcafé Dementie, de Bolsterscholen voor buitengewoon onderwijs en MPI 't Craeneveld een steuntje in de rug.


"We zijn heel blij met de manier waarop de school het geld besteed heeft. Tegelijk zijn we ook fier dat we als vereniging deze school financieel hebben kunnen steunen. Met dit project helpen we mensen met een beperking. Mensen die in de maatschappij sowieso al niet honderd procent aan bod komen. Dat heeft meegespeeld in onze keuze om dit goede doel te steunen. De turntoestellen die deze school nodig heeft, zijn aangepast aan leerlingen die bijzondere zorg nodig hebben. Daardoor zijn die toestellen ook duurder. Het was met veel plezier dat we hieraan steun hebben gegeven", zegt voorzitter Michiel Cheyns van de vzw 24 uren van Oudenaarde.


De volgende editie van de 24 uren van Oudenaarde vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Kinderkankerfonds, Bos Ename, De Driesprong, Revalidatiecentrum UZ Gent en Revalidatiecentrum Ter Eecken.


Meer info op 24urenvanoudenaarde.be.