“Te lelijk”: Stad Oudenaarde stuurt kerstboom voor Markt meteen terug

De kerstboom (r.) voldeed zichtbaar niet om de Markt (l.) te sieren.
De Coster De kerstboom (r.) voldeed zichtbaar niet om de Markt (l.) te sieren.
De kerstboom op de Markt van Oudenaarde komt dit jaar met vertraging. Werklieden van de stad wilden de boom maandag opzetten, maar hebben hem meteen weer op de vrachtwagen geladen. “Hij was te lelijk: we hebben hem teruggestuurd. Er moet zo snel mogelijk een andere komen”, legt schepen van Feestelijkheden John Adam (Open Vld) uit.

Het was een opmerkelijk tafereel maandag op de Markt in Oudenaarde. Er arriveerde daar een vrachtwagen met de grote kerstboom die het plein dit jaar zou opfleuren. De gigantische spar werd ook even rechtgezet, maar de mannen van de stad haalden hem van pure schaamte meteen weer weg. “Zoiets kunnen wij niet op onze Markt zetten”, telefoneerden ze naar schepen John Adam (Open Vld), bevoegd voor feestelijkheden.

Ronny De Coster

“Er zaten grote gaten in die boom. Hij was zo lelijk, dat ze hem meteen weer op de camion hebben geladen. We hebben hem teruggestuurd. De firma moet zo snel mogelijk een andere leveren. Ik hoop dat we niet te veel tijd verliezen, want we willen de kerstboom op de Markt zo snel mogelijk laten versieren”, zegt Adam.

Het liep nog al eens mis

Oudenaarde en (kerst)bomen, het is blijkbaar een lastig verhaal: twee jaar geleden was er ook al een grote opschudding over de erbarmelijke manier waarop een gesponsorde kerstboom was versierd. En tijdens de jongste Adriaen Brouwer Bierfeesten was er hilariteit omdat een boom op de Markt pal voor het podium stond.

Twee jaar geleden liep het ook al eens mis met de kerstboom op de Oudenaardse Markt. Toen leken de lampjes er wel in gegooid en liet de schepen die ook vervangen.
Foto Ronny De Coster Twee jaar geleden liep het ook al eens mis met de kerstboom op de Oudenaardse Markt. Toen leken de lampjes er wel in gegooid en liet de schepen die ook vervangen.13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Vervaeck

  En de CO2 uitstoot. Met een heel vervuilende vrachtwagen de boom gaan ophalen en hem weghalen als CO2 oplosser. Heel veel verloren energie.

 • Paul Van Heurck

  Weeral een schepen van ovld gewoom buiten stampen die man.

 • Joeri Goethuys

  Al dat gezever over het klimaat, maar in de steden moeten ze allen de grootste, echte boom hebben...

 • Frans De Bakker

  Om poetsvrouw te worden dien je een examen af te leggen. Schepen kan iedereen worden ...

 • marie-claire de bosscher

  volledig stoppen met bomen kappen voor kerst !