'Prehistorische' discriminatie in stationstoilet

Dagmar Beernaert pikt de discriminatie niet. Zij heeft een protestaffiche opgehangen met de slogan "Met een piet betaal je hier niet!?!"
Foto Ronny De Coster Dagmar Beernaert pikt de discriminatie niet. Zij heeft een protestaffiche opgehangen met de slogan "Met een piet betaal je hier niet!?!"

Dagmar Beernaert schrok niet weinig, toen ze deze week een sanitaire stop wou maken in het NMBS-station in Oudenaarde. Op de deuren van de toiletten voor dames en voor mensen met een beperking is een slot gemonteerd, waarin je een halve euro moet stoppen, maar de urinoirs zijn vrij toegankelijk.

"Vrouwen en personen met een beperking betalen hier 0,50 euro voor een plasje, terwijl mannen gratis kunnen gaan. Dat is schandalig en compleet prehistorisch", foetert Dagmar.

Ze heeft alvast haar beklag gedaan in een mail aan de ombudsdienst van de NMBS.

"De NMBS liet mij weten dat die situatie hen ten zeerste verwondert en dat ze beloven het dossier te zullen bekijken. Ze zullen me binnen de maand antwoorden", vertelt ze.

In afwachting bedacht Dagmar een ludieke protestactie. Met de slogan "Met een piet betaal je hier niet !?!" uitte ze haar verontwaardiging op pamfletten in het betrokken stationstoilet. "Ondertussen heb ik al heel wat reacties gekregen van mensen die achterover vallen dat het station van Oudenaarde in de 19de eeuw is blijven steken." (DCRB)