"Oudenaarde Winkelstad moet zich verantwoorden voor de gemeenteraad"

Kristof Meerschaut (N-VA) eist volledig duidelijkheid na beschuldiging van vriendjespolitiek.

Kristof Meerschaut, fractievoorzitter N-VA Oudenaarde, wil dat de vzw Oudenaarde Winkelstad zich voor de gemeenteraad verantwoordt naar aanleiding van beschuldigingen van vriendjespolitiek en monopolievorming bij de toekenning van reclameopdrachten.

Ondernemer Piet De Loof bond de kat de bel aan door met  een verzoekschrift aan de gemeenteraad een externe doorlichting te vragen naar de werking van de handelaarsvereniging Oudenaarde Winkelstad. 

 "De inhoud van het verzoekschrift verontrust ons. De vzw wordt betoelaagd door een belasting van 300 euro die alle Oudenaardse centrumhandelaars moeten betalen. Het spreekt voor zich dat de regels moeten gevolgd worden. We vragen dat de vzw zich verantwoordt bij de gemeenteraad aan de hand van een gedetailleerd en uitgebreid rapport over haar werking. We willen tevens een grondige doorlichting van alle uitgaven", reageert Kristof Meerschaut.

Kristof Meerschaut (N-VA) wil een gedetailleerd rapport over de werking van de handelaarsvereniging.
Ronny De Coster Kristof Meerschaut (N-VA) wil een gedetailleerd rapport over de werking van de handelaarsvereniging.

60.000 euro

"Bovendien ligt bij OWS momenteel een imagocampagne op tafel om Oudenaarde als winkelstad te promoten. De opdracht zou meer dan 60.000 euro waard zijn. Dit is een belangrijke uitgave. Het lijkt ons aangewezen dat deze opdracht geschorst wordt tot er meer duidelijkheid is, vindt Meerschaut.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.