"Meer snelheidscontroles op vernieuwde Oudenaardseweg"

De Oudenaardseweg, de drukke verbindingsweg tussen Oudenaarde en Wortegem-Petegem, werd volledig heraangelegd en is sinds vorige week terug open voor het verkeer. Op de weg was vroeger 70 km/uur toegelaten, maar de snelheid werd er jaren geleden verlaagd door de slechte staat van het wegdek. Nu de werken zijn afgerond, blijft 50 km/uur echter de maximum toegelaten snelheid. Dat werd donderdagavond op de gemeenteraad beslist. De bewoners van de Oudenaardseweg in Moregem zijn blij dat de weg werd vernieuwd en dat hun huizen niet meer schudden en beven. "Maar er loert een nieuw gevaar: de vernieuwde weg nodigt uit om snel te rijden en het zware vrachtvervoer laveert graag door Moregem om de kilometerheffing te


ontlopen", hekelt bewoner Jos Mestdach. "Uit een steekproef blijkt dat nog geen 10% van de auto's zich houdt aan de snelheidsbeperking van 50 km/uur."


Burgemeester Luc Vander Meeren (Open Vld) wijst op het feit dat de weg is versmald, wat de bestuurders trager moet doen rijden. Daarnaast werden ook borden geplaatst die waarschuwen voor regelmatige snelheidscontroles. "En die zullen er ook komen", benadrukt de burgemeester. "Zeker deze eerste weken zal de politie het aantal flitscontroles er gevoelig verhogen. Iedereen is bij deze gewaarschuwd." (TVR)