‘Laat inwoners ook zelf vragen stellen in de gemeenteraad’

De gemeenteraad Oudenaarde. De sp.a wil dat elke burger hier vragen kan stellen.
Ronny De Coster De gemeenteraad Oudenaarde. De sp.a wil dat elke burger hier vragen kan stellen.
De Oudenaardse sp.a wil dat inwoners zelf de kans moeten krijgen om elke maand rechtstreeks vragen te stellen aan de gemeenteraad tijdens een vragenuurtje. 

Rood fractieleider Dagmar Beernaert legt dat voorstel maandagavond voor aan de gemeenteraad. “We willen inwoners meer rechtstreeks betrekken bij het beleid. Nu moeten ze handtekeningen verzamelen of aan allerlei formaliteiten voldoen om een vraag te kunnen stellen.  Dat is omslachtig en niet meer van deze tijd. Het stadhuis mag geen ivoren toren zijn, we moeten de drempel voor inspraak zo laag mogelijk maken. Op die manier kunnen ook jongeren gemakkelijk hun ei kwijt op de gemeenteraad. Of kunnen mensen een vraag stellen uit naam van hun vereniging, buurtcomité of sportclub. Zo hou je als gemeenteraad veel beter de vinger aan de pols over wat er in de stad leeft”, motiveert Beernaert haar suggestie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.